2% pentru A.S.C.O.R

2012 – Procedura de redirectionare a 2% din impozitul pe venit

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2011, sa sprijiniti activitatea A.S.C.O.R., completati si transmiteti, pana la data de 15 mai 2012, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar venituri din salarii: DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 230 si completati, citind cu atentie instructiunile de la final.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 200 si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III „Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Observatii:

– Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale.

– Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

–  Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct la sediul nostru sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti  AICI.

 

Datele de completare a declaratiilor:

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani
Cod de identificare fiscala: 8468920
Cont bancar (IBAN): RO57 RNCB 0075 0352 1842 0001, BCR, Sector IV

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa „identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Banii pe care dumneavoastra ii directionati vor fi folositi pentru desfasurarea activitatilor ASCOR. Mai multe informatii despre activitatile noastre gasiti AICI.

 

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de e-mail ascor_buc@yahoo.com.
Va multumim pentru sprijin !
Reclame