Tabăra de la Găbud, 8-10 Mai

Hristos a înviat!

Vă anunțăm cu bucurie că s-a prelungit perioada de înscriere în tabăra de la Găbud. Astfel, puteți participa în tabără în perioada 8-10 mai.

Perioada taberei: 8 – 10 mai 2015
LocaţiaLocalitatea Găbud, metoc al Mânăstirii Oaşa, judeţul Alba, situat pe malul râului Mureş
Participanţi: tineri ca şi tine, veniţi din toată ţara
Tema taberei: Ediţia de anul acesta evocă personalitatea părintelui Ilie Moldovan, un om cum poate ai vrea să fii şi tu!
Programul taberei: conferinţe şi discuţii libere cu invitaţii taberei, participarea la activităţile practice din mănăstire, participarea la slujbe, drumeţii.

Înscrierea se face strict pe baza formularului online pe care îl găsiți aici: Formular de înscriere în tabăra de la Găbud.

În cadrul Taberei Naţionale Studenţeşti „Părintele Teofil Părăian”, sâmbătă9 mai 2015, vă propunem o întâlnire cu unul din cei mai importanti teologi români contemporani, părintele Ioan I. Ică jr. , profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna”  din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
        Acesta este exponentul unei importante moşteniri spirituale, fiind fiul pr. Ioan Ică Sr., profesor cu o activitate de peste patru decenii în slujba formării tinerilor, format, la rândul lui, de către unii dintre cei mai buni profesori ai Bisericii din perioada interbelică.
        Este una dintre cele mai respectate voci ale Ortodoxiei răsăritene, remarcat datorită pledoariilor pentru echilibru și, în același timp, radicalitate în asumarea tradiției Sfinților Părinți. S-a distins printr-o prolifică activitate editorială. A publicat numeroase studii, traduceri, comentarii, prefețe la autori patristici și contemporani. A predat cursuri de limbi clasice, istoria religiilor, filozofie, misiologie și ecumenism.

         Şi parcă totuşi ţi-e dor… 
 

         Ţi-e dor de aerul tare, de mirosul de tămâie, de tinda bunicii şi de vorba caldă, ţi-e dor de cerul senin cu milioane de stele, ţi-e dor de câmpul nesfârşit.
Şi parcă cel mai dor ţi-e de oameni frumoşi, cu chipurile aspre şi sufletul blând.
Vrei o pauză şi un restart.
Te simţi uzat de când tot baţi acelaşi drum comun, banal, pe care merge toată gloata, din inerţie. Cauţi poteca ta, ascunsă şi tainică, pe care să-ţi auzi respiraţia şi bătaia inimii.
Ai şi uitat de când nu ai mai stat de vorbă cu tine, să vezi ce vrei şi cum mai eşti, ţi-e dor de când nu te-ai mai ascultat.
Şi parcă vrei mai mult. Vrei un model, un ţel şi un sens în toate. Şi vrei să fii bucuros, să explodezi de bucurie. Şi vrei să lupţi, şi vrei să crezi.
Vrei să încetezi să supravieţuieşti. Vrei să trăieşti.

 
 Cazarea şi masa gratuite
 
            Te așteptăm cu drag!

           Poți să le spui prietenilor tăi de această tabăra prin acest e-mail sau SHARE pe facebook de la link-ul:
Anunțuri