Seară de film: „Portretul luptătorului la tinerețe”

Doamne ajută!

Vă invităm vineri, 3 iulie, de la ora 19:30, în sediul ASCOR, de pe strada Doamnei nr. 18, pentru o nouă proiecţie de film. Dacă tot am vorbit luni despre poeții închisorilor comuniste, ca să avem continuitate vom viziona împreună un film despre rezistența anti-comunistă din Făgăraș: Portretul luptătorului la tinerețe (2010, durata: 163 min, dramă/acțiune, film istoric, România, regizor: Constantin Popescu). La sfârșit, vom discuta filmul cu cei care mai pot sta.

Sinopsis: „În 1947 grupările de partizani anticomunişti se retrăgeau în munţi. Inamici ai sistemului, vânaţi de autorităţi şi iubiţi de românii simpli, partizanii au parte de un destin exemplar. Evenimentele din filmul lui Constantin Popescu sunt inspirate din realitate, acţiunea având loc pe durata unui întreg deceniu. Categoric unul dintre cele mai aşteptate debuturi din ultimii ani. Regizorul filmului, Constantin Popescu, a obţinut premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Bratislava. Juriul a apreciat arta regizorului „de a ilustra lupta pentru libertate într-o ţară asuprită”.”

Trailer:

Cum ajung?: https://ascorbucuresti.wordpress.com/sediul_ascor/

Persoană de contact: Liviu Constantineanu (0726 014 123)

Nu există limită de vârstă și nu trebuie să fiți neapărat membru A.S.C.O.R. / L.T.C.O.R. pentru a participa. Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare!

portretul-luptatorului-la-tinerete-449533l

Reclame