Tabără de toamnă cu tema EVOCAREA PĂRINTELUI NICOLAE STEINHARDT, 18-27 septembrie 2015

Tabăra Națională Studențească „Părintele Teofil Părăian”, ediția 42

Tema: „Evocarea Părintelui Nicolae Steinhardt”

Ştim că oamenii vii, cu scaun la cap sunt rari şi vorbele lor sunt greu de găsit mai ales în paginile unei literaturi cu valori dintre cele mai amestecate. Tocmai de aceea ne-am gândit la evocarea părintelui Steinhardt în Tabăra de la Găbud.

Toamna, când se culeg roadele, vă propunem să adunaţi roadele unei personalităţi în care nu se găseşte nimic desuet, nimic prea mult, ci doar măsură şi asumare, filtrare prin propriile experienţe. Cam aceasta e reţeta cu care ne-a cucerit părintele Steinhardt: sinceritatea ţăranului român şi rafinamentul unui intelectual mereu prezent, plin de un umor bine gândit şi pus acolo unde trebuie, ca vinul pe rană.

Personalitatea lui te determină să ieşi din postura de „obiect” analizabil şi te îndeamnă să îţi pui întrebări, să gândeşti, să fii taman TU cel care aduci la viaţă, prin interes şi vigilenţă, toate noţiunile pe care le-ai primit gata mestecate. Intempestiv când trebuie, dar delicat în egală măsură, te îndeamnă la un fel de balet pe sârmă, la un anumit fel de acrobaţie aristocratică.

Dacă ai curaj să priveşti lucrurile puţin altfel, hai cu noi în Tabăra de toamnă de la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul, din vecinătatea satului Găbud, din judeţul Alba, în perioada 18-27 septembrie, să faci cunoştinţă cu o personalitate tânără şi vie, gata să treacă drept nonconformist, nu incomodând de dragul bravurii, ci mai ales de dragul Sensului.

Te aşteptăm!

Înscrierile pentru cei din București se fac exclusiv online, completând FORMULARUL DE ÎNSCRIERE.

poster final

Reclame