O sâmbătă în închisoare (vizite organizate la fostele închisori comuniste Pitești și Jilava)

afis O sambata in inchisoare

Ultima vizită la fostele închisori comuniste Pitești și Jilava!

Centrul de Studii în Istorie Contemporană, Fundația Konrad Adenauer România, Fundația Sfinții Închisorilor și http://www.fenomenulpitesti.ro va încheia seria vizitelor gratuite pentru publicul larg la fostele închisori comuniste Pitești și Jilava. Ultima vizită va avea loc sâmbătă, 26 seotembrie 2015, iar înscrierile au început deja. Oricine poate participa, cu condiția selectării pe baza formularului pe care îl puteți descărca de pe site (www.istoriecontemporana.ro).

La 25 de ani de căderea regimului comunist, Centrul de Studii în Istorie Contemporană continuă campania de informare şi conştientizare a trecutului netrunchiat prin seria vizitelor la Fortul 13 Jilava şi la fostul penitenciar Piteşti. Participanţii la programul „O sâmbătă în închisoare” pot vedea gratuit locurile prin care au trecut zeci de mii de deţinuţi politic şi camerele care au adăpostit cele mai cumplite experimente de ,,reeducare prin tortură” şi locuri de exterminare.

Calendarul evenimentelor, precum și toate informațiile legate de înscrieri le găsiți pe site. Pentru informaţii legate de acest proiect, ne puteţi scrie la adresa contact@istoriecontemporana.ro sau pe pagina oficială de Facebook.

Organizator: Centrul de Studii în Istorie Contemporană

Parteneri: Fundaţia Konrad Adenauer România, Fundația Sfinții Închisorilor, http://www.fenomenulpitesti.ro

Anunțuri