Mesaj de la pr. Vasile Gavrilă. Citirea Psaltirii la Biserica Rusă

Doamne ajută!

Zilele acestea Biserica Ortodoxă Română este ținta unor atacuri mediatice​, și nu numai, care nu au precedent în ultimii 25 de ani​, atât din punct de vedere al intensității, cât și al amplorii acestora.

Este, de asemenea, evident că tensiunea creată de trusturile media în rândul unor grupuri-țintă de consumatori de știri este o lucrare subtilă, o luptă care vizează starea spirituală a oamenilor, o lucrare care denaturează trăirea duhovnicească a acestora. În asemenea lupte, Biserica, de mii de ani, folosește o „armă” căreia nimeni nu a putut să​-i stea vreodată împotrivă: rugăciunea pentru vrăjmași.

Tocmai din acest motiv, în fiecare seară la ora 18:30, în Catedrala Patriarhală se vor face slujbe și rugăciuni pentru pace și unitate a poporului nostru.

Totodată, noi vă invităm să începem la noi, la Biserica Sfântul Nicolae – Paraclis Universitar, (fosta Biserică Rusă), citirea Psaltirii​, după rânduiala pe care o avem în fiecare Post. Înscrierile se fac la Pangar.

Ne vom ruga, după putere, pentru iertarea păcatelor celor ce au murit în incendiu, pentru însănătoșirea celor ce au supraviețuit, pentru iertarea păcatelor noastre, ale tuturor, pentru pace și înmulțirea dragostei, pentru sănătatea Patriarhului și a celorlalți Ierarhi, pentru unitatea Bisericii și îndepărtarea primejdiilor și necazurilor, pentru mântuirea neamului nostru.

Vă așteptăm cu drag,

Pr. Vasile Gavrilă

Publicitate