Vizită la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”

Dragi prieteni,

Următoarea intalnire pentru Centrul Sfantul Nectarie, va avea loc sambata, 20 februarie, ora 11:30, langa Foisorul de Foc.  Doritorii sunt indemnati sa trimita un mesaj Madalinei Bucataru la numarul de telefon 0757 639 576, cu numele si confirmarea.

Obiectivul acestei activitati: creşterea calităţii serviciilor de îngrijiri paliative acordate pacienţilor cu afecţiuni oncologice aflaţi în stadiu terminal internaţi în cadrul ,,C.I.P. Sf. Nectarie”, prin activităţi de socializare şi suport psiho-social.

Sfaturi primite de la conducerea Centrului:

  • Cand ajungeti la Centru sa va semnati pe Registrul de la etajul 1. Acolo va lasati si hainele!
  • Puteti aduce fructe (ne-au spus ca sunt singurele alimente sigure, majoritatea fiind la regim) – gestul poate fi tare bine primit de pacientii nostri dragi. Daca doriti sa aduceti prajituri, este mai bine sa intrebati asistentele daca acestea sunt permise.
  • Floricele (mai ales ghiocei) pot fi o idee foarte buna!
  • Puteti sa va ganditi la diferite metode pentru a va apropia de prietenii nostri: carti, sa gasiti subiecte in comun despre care sa discutati, puteti in timp ce vorbiti sa puneti o melodie placuta de pe telefon, smartphone, laptop, etc. 😀
  • Ne-au sfatuit sa nu ii lasam sa ne conduca in discutie : Ei ne vor spune de greutatea situatiei lor, si sigur ca vom empatiza, insa este nevoie sa le aratam un sens, sa trecem discutia spre o nota optimista, dar sigur, cu o speranta adevarata si nu una desarta. Acolo, majoritatea oamenilor nu au avut o relatie apropiata cu Dumnezeu si ar fi important sa incercam sa le vorbim despre El, cu sinceritate DAR cu ATENTIE, fara a ne impune ideile noastre. De aceea, puteti sa aduceti carti si sa le cititi pasaje alese cu grija si care li se potrivesc. Ne-au rugat sa le vorbim despre importanta Spovedaniei si Impartasaniei (daca nu stim, e bine sa ne informam si noi! )
  • Fiind bolnavi si intr-o situatie asa dificila, exista posibilitatea sa ne repezeasca, sau sa nu doreasca sa stea cu noi. Noi sa nu ne intristam si sa ii intelegem! Sa ne rugam pentru ei!
  • De fiecare data sa ii intrebati daca exista un lucru care le-ar face placere, ce ati putea face sa ii bucurati? Ce ati putea sa le aduceti data viitoare?
  • De asemenea, puteti aduce: alimente, lingurițe, furculițe, farfurii, pahare de unica folosință, pampers, ulei. Toate sunt binevenite.

Persoana de contact: Madalina Bucataru – tel. 0757 639 576, madalina_bucataru@yahoo.com

Vă așteptăm cu drag!

Publicitate