Video&Foto: OCF (tineri ortodocși americani) în România

OCF în România

OCF sau „Orthodox Christian Fellowship” este principala asociație pentru tineri ortodocși din America. Unsprezece tineri care fac parte din această organizație au petrecut câteva zile în Romania împreună cu părintele Robert Miclean de la Parohia „Sfinţii Arhangheli” din Maryland. Aceștia au stat 5 zile la Valea Plopului, la părintele Nicolae Tănase, unde au participat ca voluntari la activitățile Asociației Pro Vita. Tinerii de la OCF au apărut și într-un articol scris de către Ziarul Lumina.

Pelerinajul lor în România s-a încheiat în capitală, unde s-au întâlnit cu membrii A.S.C.O.R.. Împreună am fost la mai multe biserici și mănăstiri din București, unde ne-am închinat la sfintele moaște și am trait momente pline de bucurie și de har.

Întâlnirea dintre oameni diferiți din punct de vedere cultural este întotdeauna o lecție. Însă, atunci când oamenii se întâlnesc pentru a-L căuta pe Dumnezeu, lecția devine o pildă vie. În această lume sufocată de prejudecăți și pentru care credința ortodoxă a ajuns să fie un lucru învechit, ei au venit să se roage sfinților în mod firesc și smerit, cu nădejde și cu dragoste.

Pentru A.S.C.O.R., venirea lor a fost o binecuvântare. Entuziasmul lor ne-a amintit că Dumnezeu a dăruit românilor multe daruri, pe care, din păcate, le irosim sau de care nici măcar nu suntem conștienți. Să mulțumim Domnului pentru toate și să ne rugăm să ne ajute să punem început bun.