Vizită la Centrul „Sfântul Nectarie”

Așa cum ne-am obișnuit deja, și sâmbăta aceasta vom merge la prietenii noștri de la C.I.P ,,Sfântul Nectarie”. 🙂

Întâlnirea va avea loc sâmbătă, ora 11:30, lângă Foișorul de Foc (între Foișor și Spitalul de Ortopedie).

Pentru ziua de sâmbătă, cei care își doresc să meargă, sunt rugați să trimită din timp un mesaj către Otilia Lazar la numărul de telefon 0741390715

Atenție! Cei care nu au mai fost la activitate și doresc să participe pot afla informații utile în rândurile de mai jos.

Obiectivul acestei activități: creşterea calităţii serviciilor de îngrijiri paliative acordate pacienţilor cu afecţiuni oncologice aflaţi în stadiu terminal internaţi în cadrul ,,C.I.P. Sf. Nectarie”, prin activităţi de socializare şi suport psiho-social.

Sfaturi primite de la conducerea Centrului:
– Când ajungeți la Centru să vă semnați pe Registrul de la etajul 1. Acolo vă lăsați și hainele!
– Puteți aduce fructe (ne-au spus că sunt singurele alimente sigure, majoritatea fiind la regim) – gestul poate fi tare bine primit. Dacă doriți să aduceți prăjituri, este mai bine să întrebați asistentele dacă acestea sunt permise.
– Florile pot fi o idee foarte bună!
– Puteți să vă gândiți la diferite metode pentru a vă apropia de acești oameni: cărți, să găsiți subiecte în comun despre care să discutați, puteți în timp ce vorbiți să puneți o melodie plăcută de pe telefon, smartphone, laptop, etc. 😀
– Ne-au sfătuit să nu îi lăsăm să ne conducă în discuție: Ei ne vor spune de greutatea situației lor, și sigur că vom empatiza, însă este nevoie să le arătăm un sens, să trecem discuția spre o notă optimistă, dar sigur, cu o speranță adevărată și nu una lipsită de sens. Acolo, majoritatea oamenilor nu au avut o relație apropiată cu Dumnezeu și ar fi important să încercăm să le vorbim despre El, cu sinceritate DAR cu atenție, fără a ne impune ideile noastre. De aceea, puteți să aduceți cărți și să le citiți pasaje alese cu grijă și care li se potrivesc. Ne-au rugat să le vorbim despre importanța Spovedaniei și a Împărtășaniei (daca nu știm, e bine să ne informăm și noi!)
– Fiind bolnavi și într-o situație așa dificilă, există posibilitatea să ne repezească, sau să nu dorească să stea cu noi. Nu trebuie să ne întristăm, ci trebuie să îi înțelegem! Să ne rugăm pentru ei!
– De fiecare dată să îi întrebați dacă există un lucru care le-ar face plăcere, ce ați putea face să îi bucurați, ce ați putea să le aduceți data viitoare…
– De asemenea, puteți aduce: alimente, lingurițe, furculițe, farfurii, pahare de unică folosință, pampers, ulei. Toate sunt binevenite.

Vă așteptăm cu drag!

12832460_1664786233770428_1929142612819812030_n

Reclame