Centrul de Îngrijiri Paliative ,,Sfântul Nectarie”

Doamne ajută!

Întâlnirea de miercurea aceasta va fi la ora 17:00 lângă Foișorul de Foc (între Foișor si Spitalul de Ortopedie). Toți cei care doresc sa participe, sunt rugați să trimită din timp un SMS către Mădălina Bucătaru : 0757 63 95 76

Ce să aduc?

Puteți aduce fructe, flori și cărți să le citiți! În urma unei discuții cu Părintele care merge acolo, am înțeles că noi am ajuta foarte mult dacă am încerca să ne rugăm cu pacienții: să le citim rugăciuni, să le citim din Noul Testament, cărți duhovnicești si altele asemenea.

– Se mai pot aduce: alimente, lingurițe, furculițe, farfurii, pahare de unică folosință, pampers, ulei. Toate sunt binevenite.

– De fiecare dată să îi întrebați dacă există ceva anume care le-ar face plăcere, ce ați putea face să îi bucurați, ce ați putea să le aduceți data viitoare…

Ce să fac?

Să mergem cu dragoste și cu dorința de a ajuta. În primul rând este important să conștientizăm cât de mult suflet suntem datori să punem la fiecare vizită aici. Nu minutele petrecute sunt importante, nici numărul de persoane vizitate, ci să stăm față în față cu noi înșine și să observăm cât de bine putem răspunde la următoarele întrebări:

                  – am fost mai aproape de sufletul cuiva?

                – am mers la un om cu toată dragostea și sinceritatea? El a simțit ca eu am venit acolo pentru el, din dragoste și din prietenie?

             – Oare dacă aș fi fost în locul acelui om, aș fi fost mângâiat cu ceea ce eu i-am dăruit astăzi lui?

                 – Oare dacă aceasta e ultima dată când văd această persoană, voi avea regretul de a nu mă fi apropiat îndeajuns?

Prin urmare, să încercăm să venim cu gândul și cu atitudinea de a dărui și de a ne dărui unor persoane care mai au de trăit zile sau poate doar ore…

Să mergem așadar cu toată sinceritatea și cu energia tinereții  🙂 de care ei au atâta nevoie. Puținele clipe petrecute alături de ei, sa îi facem să uite de boala lor. Să se simtă apreciați și iubiți!

Să nu uităm niciodată bucuria tinereții și nădejdea în Dumnezeu!

DSC_2654

Reclame