Mergem la C.I.P. Sfântul Nectarie şi miercuri!

sf. NECTARIE

Hristos a Înviat, prieteni dragi!

Următoarea vizită la centrul Sf. Nectarie va avea loc miercuri, 18 mai, de la ora 18.00, lângă Foişorul de Foc (între Foişor şi Spitalul de Ortopedie). Cei care doresc să se implice în această activitate, sunt rugaţi să trimită din timp un SMS către Otilia Lazăr – 0741390715.

Bătrâneii de la centru ne aşteaptă iarăşi, aşa cum ne aşteptau bunicii, cu inima plină de dragoste. Acum, însă, e rândul nostru să oferim… timp, mângâiere, încurajare. Vom merge acolo să îi ascultăm, să le fim alături în ultimele momente ale vieţii.

Ce puteţi aduce?

Doamnele asistente ne-au sugerat să le aducem fructe (banane, fructe moi), îngheţată, suc şi, în general, alimente uşoare. Puteţi veni şi cu o carte din care să le citiţi câteva cuvinte de folos. Cu siguranţă, prietenilor noştri le-ar face placere să ne asculte citind. La fel de mult se bucură şi când le oferim flori… în acest fel, aducem mai multă viaţă în saloane. De asemenea, îi putem întreba ce anume îşi doresc, pentru a le putea aduce atunci când îi vom vizita din nou.

Dacă aveţi alte idei, acestea sunt bine-venite.

Şi veniţi, mai ales, cu bucurie şi cu sufletul deschis. Mergând acolo, renunţăm la noi înşine pentru aproapele. Să le oferim, aşadar, atenţia de care au atâta nevoie.

Câteva sugestii:

Când ajungem la centru, ne semnăm pe Registrul de la etajul 1. Tot la etajul 1 o să ne lăsăm şi hainele.

Apoi, trebuie să fim foarte atenţi la subiectele pe care le discutăm. Întrucât se află într-o situaţie delicată, vor simţi nevoia să ne vorbească, fie despre boala pe care o au, fie despre greutăţile pe care le-au întâmpinat de-a lungul vieţii. Alteori, s-ar putea să ne vorbească mai aspru, dar trebuie să le înţelegem neputinţa şi să le răspundem cu răbdare, cu dragoste. Ţinând cont că mulţi pacienţi nu au avut o relaţie foarte apropiată cu Dumnezeu, ar fi o bună ocazie să Îl mărturisim pe Hristos, dar fără să ne impunem ideile noastre, ci cu multă atenţie.

Poate că ajutorul nostru la centru este, de cele mai multe ori, neînsemnat. Dar putem măcar să îi pomenim în rugăciunile noastre!
Vă reamintim că puteţi merge zilnic, începând cu orele 07.30 – 08.00 (cum poate fiecare) să citiţi rugăciunile de dimineaţă şi viaţa sfântului pe care îl prâznuim în ziua respectivă.

În continuare, puteţi accesa link-ul pentru a va înscrie în tabel :
https://docs.google.com/spreadsheets/d/18S9A-8HPLpzWJY7A5xXRi2at6ccE5RBaEJ0OHEycY4c/edit#gid=0

Mulţumim tuturor pentru răbdare, dragoste şi timp acordat.
Hristos în mijlocul nostru!

sf Nectarie

Reclame