Mergem la Centrul “Sf. Nectarie” (sâmbătă)

13288694_934462486653025_884549177_o

Hristos a Înviat!

Dragi prieteni, așa cum ne-am obișnuit, și sâmbăta aceasta, 28 mai, mergem împreună la pacienții de la C.I.P Sf. Nectarie; întâlnirea va fi la ora 11.50, lângă Foişorul de Foc (între Foişor şi Spitalul de Ortopedie).

Toţi cei care doresc să se implice în această activitate, sunt rugaţi să trimită un SMS către Magda Oprian: 0784 671 227

Un gând frumos, o vorbă rostită cu dragoste, o rugăciune în suflet, simplul gest de a-l ajuta pe celălalt sa iasă pentru un timp din realitatea lui cea dureroasă – doar câteva moduri simple de a implini porunca dragostei lasată de Mântuitorul nostru.

Recomandări:

– Când ajungem la centru, ne semnăm în Registrul de la etajul 1. Tot la etajul 1 ne vom lăsa și lucrurile.
– Dacă întârziați, anunțați coordonatorul pentru a vă spune ce pacient puteți să vizitați și în ce salon să mergeți.
– Neapărat, să anunțați personalul atunci când doriți să ieșiți cu unul dintre pacienți în curte, la plimbare.
– Trebuie să fim atenţi la cuvintele pe care le spunem atunci când vorbim cu ei. Aflându-se într-o situaţie complicată, de multe ori, vor simţi nevoia să ne vorbească despre boala de care suferă, sau despre greutăţile pe care le-au întâlnit de-a lungul vieţii. Să îi ascultăm, să îi încurajăm, dar să nu le dăm speranţe deşarte. Mulţi dintre ei îşi aşteaptă sfârşitul cu luciditate, dar ar fi bine să discutăm cu ei lucruri mai optimiste, îndemnându-i să aibă o nădejde adevărată. Ţinând cont că mulţi pacienţi nu au avut o relaţie foarte apropiată cu Dumnezeu, ar fi o bună ocazie să Îl mărturisim pe Hristos, dar fără să ne impunem ideile noastre, ci cu multă atenţie.
– Chiar dacă o să ne vorbească mai aspru, trebuie să avem multă răbdare, să le înţelegem neputinţa şi să le răspundem cu dragoste.

Activitatea este deschisă pentru toți cei care vor să se implice, indiferent dacă au mai participat sau nu la activitățile noastre. Puteți veni alături de colegi și prieteni, în cazul în care aceștia își doresc să ni se alăture.

Hristos în mijlocul nostru!

Publicitate