Vizită la C.I.P. Sf. Nectarie, curățarea grădinii și rugăciunile de dimineață pe luna iunie!

13334272_936179956481278_957352088_o

Hristos a Înviat!

  1. Vizita de miercuri!

Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom merge și săptămâna aceasta la C.I.P. Sf. Nectarie. Ne vom întâlni miercuri, 1 iunie, la ora 18.00, lângă Foișorul de Foc (între Foișor și Spitalul de Ortopedie), pentru a merge împreună la prietenii noștri. Persoanele care doresc să participe la activitate sunt rugate să trimită din timp un SMS către Otilia: 0741 390 715.

Mergem acolo pentru a le fi, poate, alături în ultimele clipe ale vieții.

Tinere, ție îți zic: Scoală-te! sunt cuvintele Mântuitorului care, de această dată, pot avea o seminificație diferită. Pentru un bătrân bolnav care își așteaptă moartea, prezența unui tânăr poate însemna foarte mult. În acest fel, le arătăm că încă mai există speranță, pentru ei, dar și pentru noi. Prin răbdarea, grija și mângâierea pe care le oferim de fiecare dată bătrâneilor de la centru, reușim să le aducem puțină bucurie în suflet. Apoi, renunțând la noi înșine, la timpul nostru, îi ajutăm, de fapt, pe bătrâni să retrăiască un timp al tinereții lor.

Recomandări:

  • Puteți aduce fructe (fructe moi, banane), suc și, în general, alimente ușoare.

  • Dacă doriți să aduceți ciocolată/dulciuri, trebuie să le întrebați, mai întâi, pe doamnele asistente dacă pacienții pe care îi vizitați au voie să mănânce astfel de alimente.

  • Când ajungem la centru, ne semnăm pe Registrul de la etajul 1. Tot la etajul 1 ne vom lăsa și lucrurile.

  • Dacă întârziați, anunțați coordonatorul pentru a vă spune ce pacient puteți să vizitați, în ce salon să mergeți.

  • Neapărat, să anunțați personalul atunci când doriți să ieșiți cu unul dintre pacienți în curte, la plimbare.

  • Ținând cont că mulți dintre ei nu au avut o relație foarte apropiată de Dumnezeu, aceasta ar fi o bună ocazie să le vorbim despre Biserica lui Hristos, însă cu foarte multă atenție, fără să ne impunem propriile idei și fără să le dăm speranțe deșarte, ci nădejde în Înviere.

  • Dacă doriți să mergeți la centru într-o altă zi din timpul săptămânii, anunțați coordonatorul

  1. Cei care puteți veni mai devreme, avem nevoie de voluntari pentru înfrumusețarea grădinii!

Tot miercuri, începând cu ora 17.30, suntem așteptați să ajutăm puțin la grădină, la C.I.P. Sf. Nectarie. Mai exact, trebuie să smulgem buruienile crescute printre florile din curtea centrului.

Echipament: Ar fi bine să purtați haine sport pe care să le aveți de schimb (se pot păta sau murdări de la pământ). Ar merge chiar și un halat mai vechi… De asemena, este indicat să puratați teniși sau adidași. Mănuși de unică folosință vom primi de la doamnele asistente. În ceea ce privește uneltele, dacă are cineva vreo sapă mică și ascuțită, o seceră sau o foarfecă mai mare, acestea sunt bine-venite.

Pentru activitatea de la grădină, trimiteți SMS către Petre: 0724 415 392.

  1. Rugăciunile de dimineață și viețile sfinților pe luna iunie!

De asemenea, vă reamintim că puteţi merge zilnic, începând cu orele 07.30 – 08.00 (cum poate fiecare) să citiţi rugăciunile de dimineaţă şi viaţa sfântului pe care îl prâznuim în ziua respectivă. În continuare, puteţi accesa link-ul pentru a va înscrie în tabel -> https://docs.google.com/spreadsheets/d/18S9A-8HPLpzWJY7A5xXRi2at6ccE5RBaEJ0OHEycY4c/edit#gid=0

Așadar, câte un voluntar sau chiar doi vor merge la centru și vor rosti la microfonul din capelă rugăciunile dimineții, acestea fiind transmise în toate saloanele.

Adresa exactă a centrului este: Str. Dimitrie Salmen, nr.14

Vă aștepăm cu bucurie și mulţumim tuturor pentru răbdare, dragoste şi timp acordat.

Hristos în mijlocul nostru!

Reclame