Mergem sâmbătă la prietenii de la C.I.P. Sf. Nectarie

13342480_938256592940281_402106379_n

Hristos a Înviat!

Dragi prieteni, sâmbăta aceasta, 4 iunie, vom merge din nou în vizită la bătrânii de la C.I.P. Sf. Nectarie. Întâlnirea va avea loc tot lângă Foișorul de Foc (între Foișor și Spitalul de Ortopedie), la ora 12.00, după săvârșirea Sfintei Liturghii.

Persoană de contact este Nicoleta Iftode – 0744 267 734. Cei care doresc să participe la activitate sunt rugați să trimită un SMS către acest număr.

Mai întâi, trebuie să știm că mergem acolo pentru a le fi alături acestor bătrâni care își trăiesc ultimele clipe ale vieții. Renunțând la timpul nostru, putem aduce în sufletul unui om neputincios puțină bucurie, iar pe chipul său, un zâmbet.

Atunci când intrăm în salon, când pornim o discuție cu unul dintre pacienți, să renunțăm la telefon… și să fim acolo doar pentru aproapele nostru, pentru Hristos. Să încercăm, totodată, să ne transpunem pe noi înșine în celălalt, în cel de lângă noi, pentru a-i înțelege suferința. Vom putea descoperi, astfel, suflete curate, pline de nădejdea Învierii, exemple vii de Lumină.

Recomandări:

  • Când ajungem la centru, ne semnăm pe Registrul de la etajul 1. Tot la etajul 1 ne vom lăsa și lucrurile.
  • Puteți aduce fructe (fructe moi, banane), suc și, în general, alimente ușoare.
  • Ciocolata/dulciurile sunt interzise! Cel mai bine ar fi să le întrebăm pe doamnele asistente dacă pacienții au voie să mănânce alimentele pe care dorim să le oferim.
  • După ora 12.00, am fi de un mare ajutor pentru pacienții care nu pot servi singuri masa.
  • Dacă întârziați, anunțați coordonatorul pentru a vă spune ce pacient puteți să vizitați, în ce salon să mergeți.
  • Neapărat, să anunțați personalul atunci când doriți să ieșiți cu unul dintre pacienți în curte, la plimbare.
  • Dacă doriți să mergeți la centru într-o altă zi din timpul săptămânii, anunțați coordonatorul.

Cu siguranță, prietenii de la centru vor fi recunoscători pentru gândul bun cu care mergem la ei, pentru timpul pe care îl petrecem acolo și pentru dragostea și prietenia noastră.

Ținând cont că mulți dintre ei nu au avut o relație foarte apropiată cu Dumnezeu, aceasta ar fi o bună ocazie să le vorbim despre Biserica lui Hristos, însă cu foarte multă atenție, fără să ne impunem propriile idei și fără să le dăm speranțe deșarte.

Poate că ajutorul nostru la centru este, de cele mai multe ori, neînsemnat. Dar putem măcar să îi pomenim în rugăciunile noastre!

Așadar, vă reamintim că puteţi merge zilnic, începând cu orele 07.30 – 08.00 (cum poate fiecare) să citiţi rugăciunile de dimineaţă şi viaţa sfântului pe care îl prâznuim în ziua respectivă. În continuare, puteţi accesa link-ul pentru a va înscrie în tabel -> https://docs.google.com/spreadsheets/d/18S9A-8HPLpzWJY7A5xXRi2at6ccE5RBaEJ0OHEycY4c/edit#gid=0

Adresa exactă a centrului este: Str. Dimitrie Salmen, nr.14

Vă aștepăm cu bucurie și mulţumim tuturor pentru răbdare, dragoste şi timp acordat.

Hristos în mijlocul nostru!