Copilărie, ce frumoasă ești!

DSC_3883

Frumoasă ești copilăria mea!
Ești cântec, câmp cu flori, ești mândră stea.
Eu sunt copil și-s fericit,
Tu ești tărâmul meu iubit.

Oare care dintre zilele de vară este așteptată cu mai multă nerăbdare de cei mici? Bineînțeles ziua lor. 1 Iunie.

La fel de narăbdatoare ca și ei, parcă vine în întâmpinarea lor, așezându-se în fruntea zilelor cu mult soare, exact ca un copil.

Și totuși, nu doar micuții o așteptau, ci și noi, copiii ceva mai mari din ASCOR și LTCOR București.

Astfel, cu acordul doamnelor  învațătoare, am invitat copiii  de la Școala „Sfinții Trei Ierarhi” în Parcul Izvor să ne bucurăm împreună de o așa zi frumoasă ca un suflet de copil.

Copiii au spus “DA!” și au venit. 14 am fost noi, 80 ei, însoțiți bineînțeles de bunele învățătoare.

Și uite așa am pornit jocul. Și ne-am jucat jocuri cunoscute (Rațele și vânătorii, Înghețata, Cât e ora, lupule? și multe, multe altele), dar am învățat și jocuri noi: am țipat cât am putut de tare la Bruiajul, am încercat să nu ne lăsăm prinși de vulpile flămânde la Vulpile și Puișorii (joc pe care l-am învățat de la Andrei din clasa I) sau ne-am încurcat în ațe și în nume, jucând Ghemul.

Și am ținut-o așa multă vreme, pâna ce am obosit, întâi noi, cei mai mari și apoi, într-adevăr mult mai târziu, ei, suflețelele.

Și atunci  ne-am așezat la rând să primim premii pentru marea bucurie de a fi copil. Am primit diplome frumos colorate și baloane, multe baloane transformate în săbii, inimioare, cățeluși de cei mai pricepuți dintre noi.

Apoi, pentru că toate zilele în care serbăm pe cineva sunt însoțite de vesela urare „La mulți ani!”, nici noi nu ne-am lăsat mai prejos și am cântat de a răsunat parcul și evident am primit și bomboane, preferatele tuturor copiilor, mai mari sau mai mititei.

Și în acest mod simplu și frumos ne-am bucurat noi de Ziua Copilului, înconjurați de copii, jocuri, zâmbete, culoare și multă voie bună.

Și dacă nu ne credeți pe noi, sigur îi veți crede pe cei mici:

“De abia aștept ca anul viitor să ne întâlnim din nou, sper să fiu în aceeași grupă de anul acesta, adică cu tinerii care ne-au îndrumat și ne-au ajutat. Mulțumim pentru idei, jocuri, baloane, cațeluși, bomboane și cântecul de la final „La mulți ani”.” – Andrei Brădoaia, clasa pregătitoare

“Mi-au plăcut jocurile, mai ales „Țară, țară vrem ostași” și „Simon spune”. Mi-a plăcut că am învățat să fac săbii din baloane și când am cântat și am primit bomboane, au fost foarte bune.” – Teodora Marin

DSC_3700

DSC_3862

DSC_3713

DSC_3729

DSC_3726

DSC_3902

DSC_3881

20160601_125538