Mergem la Centrul “Sf. Nectarie” (Miercuri)

13461250_944822558963630_1431738838_o

Hristos S-a Înălțat !

Dragi prieteni, suntem așteptați și în această miercuri, 15 iunie, la Centrul “Sfântul Nectarie”. Întâlnirea va avea loc la ora 18.00, lângă Foișorul de Foc (între Foișor și Spitalul de Ortopedie). Dacă doriți să vă alăturați, vă rugăm să anunțați din timp, printr-un SMS către Bianca HERȚEG: 0729969881.

Purtați-vă poverile unii altora , și așa veți împlini legea lui Hristos .”(Gal. 6,2)

Să nu uităm că mergem să fim alături unor oameni în suferință printr-o vorbă caldă, un zâmbet curat , o mângâiere sau prin simpla noastră prezență. Așadar, să nu rămânem indiferenți suferinței lor, să încercăm să ne deschidem inimile , lăsând deoparte grijile noastre de zi cu zi. Și ce bucurie va fi și pentru noi când, renunțând la puțin “eu” , vom descoperi în loc, pe El.

Recomandări :

-Când ajungem la centru, ne vom semna pe registrul de la etajul 1, loc în care ne vom lăsa și lucrurile.

-Dacă întârziați,vă rugăm să anunțați coordonatorul pentru a vă spune în ce salon să mergeți, ce pacient să vizitați.

-Dacă doriți să oferiți alimente bătrânilor , cele mai sigure sunt fructele (banane, fructe moi). Ciocolata/dulciurile sunt interzise pentru unii dintre ei, așa că cel mai bine ar fi să le întrebăm pe doamnele asistente înainte.

-Mai puteți aduce flori, cărți sau orice lucru care credeți că i-ar bucura ! Îi puteți chiar întreba dacă își doresc ceva anume și să le aduceți la următoarea vizită. În ceea ce privește cărțile, o idee bună ar fi să venim cu volume de poezii de Mihai Eminescu pentru a-l sărbători împreună cu prietenii noștri pe marele poet.

-O altă sugestie ar fi să le citiți pacienților din Viețile Sfinților sau din Sfânta Scriptură , în măsura în care și ei își doresc acest lucru. Mulți dintre ei nu au avut o relație foarte apropiată cu Dumnezeu , de aceea e important să încercăm să le vorbim despre El, însă cu atenție, fără a ne impune propriile idei.

-De asemenea, discuția noastră să fie una optimistă, dar fără a le da speranțe deșarte ! Să nu ne mâhnim dacă vreunul dintre ei nu va dori să ne vorbească sau chiar ne va răspunde mai aspru, ci să primim totul cu dragoste și răbdare, înțelegând situația dificilă în care se află .

Vă așteptăm cu drag ! 🙂

Doamne ajuta!