La cort în munții Ciucaș

image (3)

Hristos S-a înălţat !

Dragi prieteni,

Pentru că a venit vara vă propunem o nouă drumeţie pe munte, cu cortul, în Munţii Ciucaş. De data aceasta, vom avea ocazia să ne bucurăm de o ascensiune pe un vârf impresionant (v. Ciucaş – 1954 m) și de peisajul alpin al acestor munţi, presăraţi cu monumente ale naturii, sculptate în calcar. De asemenea, vom trăi experienţa dormitului la cort, care implică bineînţeles cântece de munte la lumina focului de tabără.

Program:

ziua 1

Ne întâlnim sâmbătă, 25 iunie, în incinta autogării IDM Basarab, la ora 6:00. Luăm microbuzul până în staţiunea Cheia, unde ajungem la ora 9:00. De acolo, urcăm pe un drum forestier aproximativ 2 ore, până în poiana Muntele Roşu (1280 m), instalăm corturile, ne acomodăm, eventual, strângem lemne pentru seară, şi mâncăm. Avem opțiunea de a lua prânzul și la cabană. La ora 14:00, începem ascensiunea propiu-zisă spre Vârful Ciucaş aflat la altitudinea de 1954 m. Traseul durează aproximativ 6 ore şi este accesibil şi celor care nu au mai urcat pe munte până acum.

Când ajungem înapoi la corturi, aprindem focul de tabără, şi ne bucurăm împreună de o cină festivă [cu mâncare adusă de noi 🙂 ] şi cântece folk, acompaniați de invitaţi speciali care vor veni cu chitarele.

ziua 2

Ne trezim dimineaţa devreme, strângem corturile, şi la 7:00 plecăm spre Cheia, unde vom participa la Sfânta Liturghie la mânăstirea cu acelaşi nume. Vom decide pe urmă cum ne vom petrece restul zilei, înainte de a ne întoarce seara în București.

Echipament:
– cort
– sac de dormit
– izopren
– bocanci
– pantaloni de munte
– tricouri sport/din material sintetic (deoarece permit evacuarea transpirației și se usucă rapid)
– haine groase pentru dormit
LANTERNĂ
pelerină de ploaie (in Ciucaş vremea e foarte schimbătoare)
– apă și mâncare

Înscrierea se face strict online, completând acest formular: https://goo.gl/pFyKJj

Vă rugăm să vă înscrieţi cât mai repede. Dacă vom fi peste 15, vom închiria un microbuz doar pentru noi. De aceea, trebuie să achităm un avans pentru dus+întors, în valoare de 20 RON de persoană. Banii îi vom strânge luni, 20 iunie, între orele 19:30 și 21:00, în curtea Bisericii Ruse.

Vă rugăm să scrieţi în rubrica Observaţii, dacă aveţi cort sau nu, şi dacă da, câte locuri disponibile. Pentru cei care nu au cort și nici vreun prieten de la care să împrumute, există posibilitatea să doarmă în căsuţe de lemn sau în cabană, unde trebuie să facem rezervare din timp.

Dacă aveți întrebări, puteți lua legătura cu Adrian Brescan  0727353246

Vă aşteptăm cu drag!