Mergem la Centrul “Sf. Nectarie” (Sâmbăta)

13524027_949283898504217_1213947826_o

Doamne ajută!

Dragi voluntari, sâmbătă, 25 iunie, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom merge la prietenii noștri de la C.I.P. Sf. Nectarie. Întâlnirea va avea loc, ca de obicei, la ora 11.30 lângă Foișorul de Foc (între Foișor și Spitalul de Ortopedie). Persoanele care doresc să participe la activitate sunt rugate să trimită din timp un SMS către Otilia Lazăr: 0741 390 715. Să nu uităm că bătrâneii ne așteaptă mereu, cu multă bucurie!

După fiecare vizită la centru, ne întoarcem acasă mai plini de viață și cu sentimentul că am putut mângâia un suflet, măcar printr-un simplu cuvânt. Deși pacienții își trăiesc ultimele clipe ale vieții acesteia, sufletele lor sunt veșnic tinere, fiindu-ne tuturor adevărate exemple de nădejde, curaj și demnitate. Evidentă este asemănarea lor cu Hristos. Bătrâneii își duc suferințele și boala cu multă seninătate și smerenie. Iar noi, doar renunțând puțin la timpul nostru pentru a le fi alături, trăim împreună cu ei pacea din saloane și primim, ca niște nepoți, sfaturi pline de înțelepciune: Omul trebuie să aibă simțul măsurii! spune mereu dl. Teodor, îndemnându-ne să fim echilibrați.

La ultima noastră vizită acolo, am avut bucuria de a asculta poveștile domnului Emil care, pasionat fiind de istorie, sport și de limba maghiară, și-a petrecut anii tinereții cu mult entuziasm și dorința de a afla cât mai multe lucruri noi. Cu multă căldură ne-a vorbit și dl. Irimia, unul dintre pacienții nou-veniți, iubitor de artă și literatură care aștepta cu multă nerăbdare să citească o carte adusă de Magda, voluntara noastră.

Slavă Domnului pentru bucuria de a-i vedea zâmbind pe bătrânei!

Care sunt responsabilitățile unui voluntar?

  • trebuie să fie sensibil în relația cu pacientul și cu familia acestuia

  • să respecte deminitatea și intimitatea pacientului

  • să ofere companie pacienților și să întrețină conversații cu aceștia

  • să le citească pacienților (în cazul în care aceștia doresc) din cărți (de preferat, cărți creștine, Sfânta Scriptură, Viețile Sfinților), reviste, ziare, etc.

  • să servească pacienților masa și să îi ajute pe cei care au probleme cu mobilitatea

  • să asiste persoanele cu mobilitatea redusă în clădire sau în curtea centrului, dar numai cu acordul personalului

  • să aducă problemele de interes în atenția personalului sau a coordonatorului

  • să respecte confidențialitatea

Le putem oferi prietenilor noștri fructe (fructe moi), suc și, în general, alimente ușoare. Florile sunt, iarăși, o idee foarte bună. Îi putem întreba și dacă le-ar face plăcere să le citim ceva sau să joace sah/alte jocuri împreună cu noi. Dacă doriți să aduceți ciocolată/dulciuri, întrebați neapărat personalul dacă pacienții pe care îi vizitați au voie să consume astfel de alimente.

Chiar dacă nu ați mai participat la activitățile noastre, noi vă așteptăm cu bucurie.

Multumim tuturor pentru dragoste, răbdare și timp acordat! Hristos în mijlocul nostru!