Mergem la Centrul “Sf. Nectarie” (Miercuri)

13582486_955457384553535_1756360555_o

Doamne ajută!

Dragi voluntari, miercuri seară, 6 iulie, la ora 18.00, ne vom întâlni iarăși pentru a merge la prietenii de la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie. Persoanele care doresc să participe la activitate sunt rugate să trimită din timp un sms către Otilia Lazăr: 0741 390 715.

Mai întâi, să mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul primit la fiecare vizită a noastră la centru, pentru tăria de fi alături de cei bolnavi, de cei care suferă.

Mergând acolo în mod constant încă din luna februarie, putem spune că am legat niște prietenii frumoase cu pacienții. Ușor-ușor, ei au început să aibă încredere în noi, să ne vorbească despre suferințele prin care au trecut și să ne aștepte acolo în fiecare săptămână. Doar prin simpla noastră prezență, de multe ori, reușim să le aducem iarăși zâmbetul pe chip. La rândul nostru, ne bucurăm de sfaturile pe care ei le oferă, de fiecare dată, cu seninătate și multă înțelepciune.

Mai mult decât atât, să nu uităm să îi pomenim în rugăciunile noastre, atât pe cei pe care îi vizităm în continuare, cît și pe aceia care au adormit întru nădejdea Învierii. Numai Bunul Dumnezeu le poate oferi puterea de a-și duce neputințele.

Ce trebuie să facă un voluntar?

  • să fie sensibil în relația cu pacientul și cu familia acestuia

  • să respecte demnitatea și intimitatea pacientului

  • să ofere companie pacienților și să întrețină conversații cu aceștia

  • să le citească pacienților (în cazul în care aceștia doresc) din cărți (de preferat, cărți creștine, Sfânta Scriptură, Viețile Sfinților), reviste, ziare, etc.

  • să servească pacienților masa și să îi ajute pe cei care au probleme cu mobilitatea

  • să asiste persoanele cu mobilitatea redusă în clădire sau în curtea centrului, dar numai cu acordul personalului

  • să aducă problemele de interes în atenția personalului sau a coordonatorului

  • să respecte confidențialitatea

  • dacă dorește să facă o vizită la centru într-o altă zi din timpul săptămânii, să anunțe coordonatorul

Vă reamintim, totodată, că puteți merge zilnic la C.I.P. Sf. Nectarie, începând cu orele 07.30 – 08.00 (în funcție de programul fiecaruia dintre voi), să citiți rugăciunile de dimineață și viața sfântului pe care îl prăznuim în ziua respectivă. În continuare, puteți accesa link-ul pentru a vă înscrie în tabel  https://docs.google.com/spreadsheets/d/18S9A-8HPLpzWJY7A5xXRi2at6ccE5RBaEJ0OHEycY4c/edit#gid=0

Adresa exactă a centrului este: Str. Dimitrie Salmen, nr.14

Vă aștepăm cu bucurie și mulţumim tuturor pentru răbdare, dragoste şi timp acordat.

Hristos în mijlocul nostru!

Publicitate