Suntem asteptati la Sf. Nectarie (miercuri)

13632668_959603790805561_1928413500_o

Doamne ajută!

Dragi voluntari, miercuri, 13 iulie, vom merge la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie. Întâlnirea va avea loc lângă Foișorul de Foc (între Foișor și Spitalul de Ortopedie), la ora 18.00. Cei care doriți să veniți, sunteți rugați să trimiteți din timp un sms către Otilia Lazăr: 0741 390 715.

Ce trebuie să facă un voluntar?

  • să fie sensibil în relația cu pacientul și cu familia acestuia

  • să respecte demnitatea și intimitatea pacientului

  • să ofere companie pacienților și să întrețină conversații cu aceștia

  • să le citească pacienților (în cazul în care aceștia doresc) din cărți (de preferat, cărți creștine, Sfânta Scriptură, Viețile Sfinților), reviste, ziare, etc.

  • să servească pacienților masa și să îi ajute pe cei care au probleme cu mobilitatea

  • să asiste persoanele cu mobilitatea redusă în clădire sau în curtea centrului, dar numai cu acordul personalului

  • să aducă problemele de interes în atenția personalului sau a coordonatorului

  • să respecte confidențialitatea

  • dacă dorește să facă o vizită la centru într-o altă zi din timpul săptămânii, să anunțe coordonatorul

Dacă doriți să aduceți ciocolată/dulciuri, întrebați neapărat personalul dacă pacienții pe care îi vizitați au voie să consume astfel de alimente. În general, le putem oferi fructe (fructe moi), suc, alimente ușoare.

Florile sunt mereu binevenite.

Îi puteți întreba ce anume și-ar dori pentru a le putea aduce la următoarea noastră vizită la centru.

Ne bucurăm să mergem la centru în fiecare săptămână pentru că prietenii noștri ne așteaptă acolo cu inima deschisă și, de multe ori, cu emoție și seninătate. Poate că ajutorul pe care îl oferim acolo nu înseamnă foarte mult dar, renunțând la timpul nostru pentru aproapele, dăm dovadă de o dragoste sinceră. Simpla noastră prezență le poate aduce zâmbetul pe buze. Bineînțeles, trebuie să fim foarte atenți ce anume vorbim cu pacienții. De multe ori, vor simți nevoia să vobească despre neputințele, despre suferințele lor, despre boală. Să încercăm, așadar, să îi încurajăm, dar fără să le dăm spernțe deșarte. În aceste momente, au nevoie de multă nădejde. Tot prin faptele noastre, prin dragostea pe care o manifestăm, Îl mărturisim pe Hristos Dătătorul de Viață.

Să mergem, așadar, cu sufletul deschis, cu dragoste și, mai ales, cu mult curaj – curajul de a-i îmbărbăta pe cei din jur și de a le fi alături în aceste momente grele.

Vă reamintim, totodată, că puteți merge zilnic la C.I.P. Sf. Nectarie, începând cu orele 07.30 – 08.00 (în funcție de programul fiecaruia dintre voi), să citiți rugăciunile de dimineață și viața sfântului pe care îl prăznuim în ziua respectivă. În continuare, puteți accesa link-ul pentru a vă înscrie în tabel https://docs.google.com/spreadsheets/d/18S9A-8HPLpzWJY7A5xXRi2at6ccE5RBaEJ0OHEycY4c/edit#gid=0

Adresa exactă a centrului este: Str. Dimitrie Salmen, nr.14

Vă aștepăm cu bucurie și mulţumim tuturor pentru răbdare, dragoste şi timp acordat.

Hristos în mijlocul nostru!

Publicitate