Sâmbătă îi vizităm pe prietenii de la Sf. Nectarie

13713446_961942680571672_2077169042_n

Doamne ajută!

Dragi voluntari, să mulțumim Domnului pentru fiecare activitate pe care am desfășurat-o împreună la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie! Ne bucurăm să mergem la prietenii noștri în fiecare săptămână. Ei ne așteaptă, de fiecare dată, cu dragoste, iar pentru noi, este un adevărat prilej să-L mărturisim pe Hristos prin simplul fapt că îi ajutăm, după putință, pe cei aflați în suferință.

Sâmbăta aceasta, 16 iulie, vom face iarăși o vizită la centru. Așadar, ne vom întâlni la ora 11.30 lângă Foișorul de Foc (între Foișor și Spitalul de Ortopedie). Persoanele care doresc să participe la activitate sunt rugate să trimită din timp un sms către Otilia Lazăr: 0741 390 715.

Ce trebuie să facă un voluntar?

  • să fie sensibil în relația cu pacientul și cu familia acestuia

  • să respecte demnitatea și intimitatea pacientului

  • să ofere companie pacienților și să întrețină conversații cu aceștia

  • să le citească pacienților (în cazul în care aceștia doresc) din cărți (de preferat, cărți creștine, Sfânta Scriptură, Viețile Sfinților), reviste, ziare, etc.

  • să servească pacienților masa și să îi ajute pe cei care au probleme cu mobilitatea

  • să asiste persoanele cu mobilitatea redusă în clădire sau în curtea centrului, dar numai cu acordul personalului

  • să aducă problemele de interes în atenția personalului sau a coordonatorului

  • să respecte confidențialitatea

  • dacă dorește să facă o vizită la centru într-o altă zi din timpul săptămânii, să anunțe coordonatorul

Dacă doriți să aduceți ciocolată/dulciuri, întrebați neapărat personalul dacă pacienții pe care îi vizitați au voie să consume astfel de alimente. În general, le putem oferi fructe (fructe moi), suc, alimente ușoare.

De asemenea, florile sunt mereu binevenite.

Îi puteți întreba ce anume și-ar dori, pentru a le putea aduce la următoarea noastră vizită la centru.

Bineînțeles, trebuie să fim foarte atenți ce anume vorbim cu pacienții. De multe ori, vor simți nevoia să vobească despre neputințele, despre suferințele lor, despre boală. Să încercăm, așadar, să îi încurajăm, dar fără să le dăm spernțe deșarte. În aceste momente, au nevoie de multă nădejde.

Dacă se întâmplă să ne vorbească mai aspru, trebuie să avem multă răbdare și să înțelegem situația grea prin care trec.

Să mergem, așadar, cu sufletul deschis, cu dragoste și, mai ales, cu mult curaj – curajul de a-i îmbărbăta pe cei din jur și de a le fi alături în aceste momente.

Vă reamintim, totodată, că puteți merge zilnic la C.I.P. Sf. Nectarie, începând cu orele 07.30 – 08.00 (în funcție de programul fiecaruia dintre voi), să citiți rugăciunile de dimineață și viața sfântului pe care îl prăznuim în ziua respectivă. În continuare, puteți accesa link-ul pentru a vă înscrie în tabel  https://docs.google.com/spreadsheets/d/18S9A-8HPLpzWJY7A5xXRi2at6ccE5RBaEJ0OHEycY4c/edit#gid=0

Adresa exactă a centrului este: Str. Dimitrie Salmen, nr.14

Vă aștepăm cu bucurie și mulţumim tuturor pentru răbdare, dragoste şi timp acordat.

Hristos în mijlocul nostru!

Publicitate