Drumeţie în Bucegi pe Piciorul Pietrei Arse

image (5)

Doamne ajută, dragi prieteni!

Haideți să cucerim împreună platoul Bucegilor urcând pe un traseu spectaculos de vară, încărcat de peisaje istorice impresionante.

Program

Ne vom întâlni sâmbată, 20 august, în Gara de Nord la ora 5.20, în faţa restaurantului McDonald’s. Vom lua binecunoscutul tren regio 3001, de 6.23. Vă reamintesc că trebuie să venim devreme la gară ca să ne urcăm în tren imediat ce trage la peron, altfel nu vom mai găsi locuri. Vom merge cu el până la Sinaia.

Ajunşi acolo, vom merge până la castelul Peleş, de unde vom începe urcarea pe Poteca Regală (o potecă pavată cu piatră cubică, frecventată în trecut de membrii familiei regale), până la Stâna Regală. După ce ne vom răcori cu apă proaspătă de izvor, vom urca pe stânca Franz Joseph, amenajată în 1887 când însuşi regele Carol I a venit aici cu împăratul Austro-Ungariei, Franz Joseph, pentru a-i arăta frumuseţile locului. De pe stancă vom avea o perspectivă superbă asupra Văii Prahovei. În continuare, vom urca pe Piciorul Pietrei Arse, până la cabană. Pe Platoul Bucegi vom traversa cea mai mare rezervaţie de jnepeni din România.

De la cabană vom coborî pe Jepii Mari în oraşul Buşteni. Dacă ne rămâne timp vom vizita și Mănăstirea Caraiman. În gară ne va aştepta cuminte trenul regio de 19.20, care ne va lăsa în Bucureşti la 21.55.

Acest traseu este puţin mai dificil faţă de ce am făcut până acum, însă considerăm că entuziasmul, tinereţea și iubirea de munţi sunt elementele esenţiale pentru parcurgerea lui.

Echipament:

– rucsac de o zi
– bocanci de munte
– pantaloni de munte/trening
– tricou de sport
– pelerină de ploaie
– un litru de apă şi mâncare pentru o zi

Înscrierea se face strict online, completând acest formular: https://goo.gl/pFyKJj

Preţul biletului este de 9.20 lei cu legitimatie de student, şi 18 întreg

Joi seara, 18 august, la ora 19:30, ne vom întâlni în curtea Bisericii Ruse Banii pentru a strânge banii de bilete şi legitimaţiile.

Pentru orice întrebare îl puteţi suna pe Adrian: 0727353246.

Drumeţia se adreseaza tuturor tinerilor, indiferent dacă au mai participat sau nu la activităţile ASCOR și LTCOR.

Vă aşteptăm cu drag în număr cât mai mare!