TABĂRĂ DE TOAMNĂ | 16 – 26 septembrie 2016 | Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul – Găbud

Tabăra Națională Studențească „Părintele Teofil Părăian” – ediția 45

IDENTITATE ȘI INTERFERENȚE SPIRITUALE ÎN LUMEA DE AZI

16 – 26 septembrie 2016

unnamed

Te invit în septembrie, în caldă şi luminoasă toamnă într-o fascinantă călătorie în timp.

Nu te speria, nu vei fi singur. Vei călători alături de alţii vreo sută cincizeci ca tine, generaţia ta, tineri care au aceleaşi frământări şi se izbesc de aceleaşi furtuni de gând ca tine. Ia aşadar o pauză de la era digitală şi scufundă-te în istoria credinţei tale şi a altora.

În tinda şi tihna mănăstirii care te găzduieşte, vei călători, alături de invitaţii taberei, în timpul bunicilor, în zilele moşilor şi strămoşilor tăi, din vechime până astăzi. Vei face o incursiune în zilele când oamenii din continentele lumii făureau religii şi vei poposi pe rând, pe la toate întrebările tale.

Aşa vei afla de ce moşii şi strămoşii tăi au crezut în Dumnezeu, de ce eşti ortodox şi nu musulman, hindus, budist, şintoist, iudeu, catolic, protestant sau neoprotestant ori chiar ateu. Sau DE CE eşti.

Ce vrei să fii şi de ce ai avea tu, tocmai tu, nevoie să crezi…

Vei afla soluţii practice pentru a trăi ortodox într-o lume făr-de-credinţă. Îţi vei cântări credinţa şi vei afla dacă mai ai sau nu nevoie de ea sau dacă e doar un bagaj moştenit de la strămoşii tăi, cu care nici nu prea ştii ce să faci, un fel de cufăr prăfuit, preţios de altfel, dar în care nu ştii ce fel de bogăţii se ascund şi nici dacă mai sunt la căutare în vremea erei tale atât de „la modă”.

Vei gusta puţin din ce e credinţa ortodoxă şi vei respira tihna ei. Te vei lămuri dacă mai e actuală, dacă mai ai tu vreo legătură cu Dumnezeu şi dacă mai poate să-ţi aducă vreun plus în viaţa ta.

Îţi propun un itinerariu în care tu ai rolul principal. Tu formulezi întrebările şi tu pui pe tavă tot ce ai pe suflet, toate nedumeririle şi frământările lăuntrice.

Dă-ţi o şansă la cunoaştere. Îndrăzneşte să ştii de ce şi în ce crezi.

Te așteptăm!


Înscrierea se face strict online, completând FORMULARUL DE ÎNSCRIERE ÎN TABERE disponibil AICI.

Invitații de anul acesta din Tabăra Națională Studențească „Părintele Teofil Părăian” – Ediția 45 sunt:

▶ Conf. univ. dr. Adrian Lemeni

▶ Lect. univ. dr. Daniel Lemeni

▶ Prof. univ. dr. Florin Botezan

▶ Pr. Sabin Vodă

▶ Pr. conf. univ. dr. Constantin Jinga

▶ Pr. Ciprian Negrean

▶ Conf. dr. Sebastian Moldovan

▶ Prof. Claudiu Răducu

▶ Biofizician dr. Virgiliu Gheorghe

Organizatori: Liga Studenţilor din Timişoara, Liga Studenţilor din Cluj, Organizaţia Tinerilor din Sibiu, Asociaţia Tinerii din Ziua de Azi Braşov, Liga Tinerilor din Cugir, Asociaţia Tineri Pentru Tineri Târgu-Mureş, Mânăstirea Oaşa.

Locaţie: Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul – Găbud – metoc al Mânăstirii Oaşa

Reclame