Mergem la Centrul “Sf. Nectarie” (sâmbătă)

14163842_995573623875244_2050300426_o

Doamne ajută!

Dragi voluntari, deși suntem cu toții în vacanță și vrem să profităm cât mai mult de această perioadă, să nu uităm, totuși, de cei care au nevoie de ajutorul nostru, de o simplă mângâiere. Vă reamintim, așadar, că vom merge și sâmbătă, 3 septembrie, la prietenii noștri de la C.I.P. Sf. Nectarie. Întâlnirea va fi, ca de obicei, lângă Foișorul de Foc (între Foișor și Spitalul de Ortopedie), la ora 11.30. Persoanele care doresc să participe la activitate sunt rugate să trimită din timp un sms către Otilia Lazăr: 0741 390 715.

Să renunțăm puțin la timpul nostru pentru aproapele. Simpla noastră prezență la centru va aduce bucurie în sufletele pacienților osteniți în lupta cu boala.

Poate că ajutorul nostru acolo, de multe ori, pare neînsemnat însă, nu putem rămâne indiferenți la suferința celor din jur. În acest sens, Părintele Teofil Părăian ne îndeamnă foarte frumos: Nu suntem doctori, nu suntem tămăduitori, dar mângâietori putem fi, alinători de suferință cu putere omenească, asta o putem face și noi. Și dacă facem cele la măsurile noastre, face și Dumnezeu prin noi ceea ce nu putem face noi numai cu puterea noastră […]. 🙂

Ce trebuie să facă un voluntar?

  • să fie sensibil în relația cu pacientul și cu familia acestuia
  • să respecte demnitatea și intimitatea pacientului
  • să ofere companie pacienților și să întrețină conversații cu aceștia
  • să le citească pacienților (în cazul în care aceștia doresc) din cărți (de preferat, cărți creștine, Sfânta Scriptură, Viețile Sfinților), reviste, ziare, etc.
  • să servească pacienților masa și să îi ajute pe cei care au probleme cu mobilitatea
  • să asiste persoanele cu mobilitatea redusă în clădire sau în curtea centrului, dar numai cu acordul personalului
  • să aducă problemele de interes în atenția personalului sau a coordonatorului
  • să respecte confidențialitatea
  • dacă dorește să facă o vizită la centru într-o altă zi din timpul săptămânii, să anunțe coordonatorul

Vă reamintim, totodată, că puteți merge zilnic la C.I.P. “Sf. Nectarie”, începând cu orele 07.30 – 08.00 (cum poate fiecare), să citiți la microfonul din holul de la intrare rugăciunile de dimineață și viața sfântului pe care îl prăznuim în ziua respectivă.

În continuare, puteți accesa link-ul pentru a vă înscrie în tabel: http://goo.gl/eIcm1Z.

Adresa exactă a centrului este: Str. Dimitrie Salmen, nr.14.

Mulțumim tuturor pentru răbdare, dragoste și timp acordat! Hristos în mijlocul nostru!