Tabăra de colinde de la Mănăstirea Oașa 2016

untitled-1

Tabăra de colinde de la Mănăstirea Oașa 2016

Părintele Nicolae Steinhardt scrie în Jurnalul fericirii despre nobleţea Persoanei divine. Nobleţea şi cavalerismul nu sunt simple nostalgii; (…) Hristos nu ne apare în Evanghelii numai ca blând, bun, drept, fără de păcat ş.a.m.d (…), ne apare şi înzestrat cu toate însuşirile unui cavaler. Ori de câte ori dă, dă din belşug, mai mult decât s-ar cu veni, boiereşte.

Deseori pierdem din vedere caracterul nobil, aristocratic al sărbătorilor. Le transformăm, conştient sau nu, în zile banale sau în prilejuri de a lenevi. Dar oare de ce Naşterea Domnului e numită Praznic Împărătesc? De ce Împărătesc? Pentru că părintele Nicolae are dreptate şi nobleţea nu e la secole depărtare, ci este încă vie. Eleganţa şi discreţia încă sălăşluiesc în Ortodoxie.

Mănăstirea Oaşa este unul dintre acele locuri în care Crăciunul se sărbătoreşte ţinându-se cont nu doar de tradiţii, ceea ce le aminteşte tinerilor cine sunt, ci şi de nobleţea momentului. Tabăra de colinde înseamnă a păstra autenticitatea praznicului şi a dărui boiereşte. Îi vom ajuta pe monahi la muncă, după putinţa fiecăruia, iar în cele trei zile de Crăciun vom colinda în satele şi în oraşele din județul Alba și Mureș.

Ce trebuie să faceţi? Să vă înscrieţi completând formularul şi să participaţi activ la repetiţiile pentru colinde. Subliniem “activ”, întrucât mai fericit este a da decât a lua. (Fapte 20, 35).

Va aşteptăm cu drag! Maica Domnului să ne binecuvânteze!

Condițiile de participare și formularul de înscriere: https://goo.gl/jFAZSB

Ceata ASCOR și LTCOR București anul trecut (2015):

Filmulețe de prezentare: