Alegerea noului consiliu director al ASCOR București pentru mandatul 2017-2019

Duminică, 22 ianuarie 2017, a fost ales, pentru un mandat de 2 ani, consiliul director al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români- filiala București. Membrii activi ai asociației s-au întâlnit în sediul de pe Str. Doamnei, nr. 18 pentru a-și vota reprezentanții.

Tinerii au participat împreună la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Paraclisul Universitar „Sf. Nicolae-Ghica” din București. Apoi, cei prezenți au luat parte la o agapă frățească la sediul ASCOR, ca prilej de bucurie și frățietate.

După agapă, la ora 14.00 s-a votat noul consiliu director. În mijlocul tinerilor a fost prezent Părintele Profesor Vasile Gavrilă, care este îndrumătorul studenților din ASCOR Bucureşti de mai bine de 25 de ani. Părintele le-a ținut tinerilor un cuvânt de întărire, îndemnându-i să lucreze împreună și să țină aprinsă, în continuare, flacăra spiritualităţii ortodoxe, în duhul filocalic redescoperit de părintele profesor Dumitru Stăniloae.

Eugen Grama, noul președinte ASCOR București a spus: „Am nădejdea că Dumnezeu a rânduit cu grijă astfel lucrurile atât pentru noi cât și pentru tinerii care o să ne fie alături în activitățile noastre. Probabil că voluntariatul are propria definiție pentru fiecare dintre noi, însă atunci când îl pui pe Hristos în centrul lucrurilor, totul capătă un sens care te încarcă cu o bucurie deplină și, mai ales, care îți dă puterea să nu renunți din a merge mai departe, chiar și în momentele grele, pentru că atunci când nu mai poți tu, poate El. Aceasta face din ASCOR un mediu deosebit. Implicarea în activități duhovnicești, sociale, culturale și recreative îți schimbă în mod inevitabil percepția asupra societății și asupra drumului pe care credeai că trebuie să îl urmezi în viață. Pentru că voluntariatul îți oferă ocazia de a te dezvolta multilateral, de a-ți depăși anumite emoții și mai ales de a crea prietenii de durată.”

„Faptul că am fost aleasă să fac parte din conducerea  ASCOR București a fost pe cât de neașteptat, pe atât de binevenit; spun acest lucru datorită oamenilor minunați în mijlocul cărora am bucuria să trăiesc. Sunt convinsă că acesta e unul dintre multele moduri în care lucrează Dumnezeu cu noi. Acum ajunsă aici sper și voi face tot posibilul ca lucrarea Sa în ce privește rolul meu în ASCOR să continue. Oamenii din ASCOR m-au uimit cu felul lor de a fi și m-au inspirat, de foarte multe ori; sunt persoane în stare de multe sacrificii și cu inima tot timpul alături de ceilalți. Voi încerca, în perioada ce urmează, să șlefuieșc unde trebuie, să adaug ce pot ca mediul acesta să fie ceva deosebit astfel încât atât cei care vin pentru prima dată cât și cei care sunt deja implicați, să se destindă, să se formeze și să îl regăsească mai ușor pe Dumnezeu. E important ca la vârsta aceasta să ne descoperim anumite aptitudini și valori, iar acest lucru se realizează în echipă, alături de oameni cu suflet.”(Ioana Tudosia- Secretar General)

„ASCOR-ul ne dă șansa să fim înconjurați de oameni mai buni decât noi. Mai mult, ne dă șansa să ne cunoaștem unii cu alții, să discutăm, să ne rugăm, să ne ajutăm și împreună să îi ajutăm pe cei din jurul nostru. Până să devenim sfinți trebuie să căutăm să devenim oameni și, precum spunea Ciprian Voicilă „cum altfel devenim oameni, dacă nu prin întâlnirea cu un om, cu o carte, cu Dumnezeu?”. Nu vreau să spun că nu ne putem bucura de o astfel de întâlnire și în viața de zi cu zi, dar cred că în ASCOR ne este mult mai ușor, deoarece aici, oamenii, cărțile și Dumnezeu nu lipsesc niciodată. Mă bucur să fac parte din conducerea ASCOR, mă bucur de oamenii pe care îi am alături și sper să realizăm lucruri frumoase împreună.” (Andrei Geantă- Vicepreședinte)

„Cred cu tărie că ASCOR-ul este mai mult decât o simplă asociație studențească, este o familie, în adevăratul sens al cuvântului, deoarece aici creștem împreună, cu Hristos călăuzindu-ne pașii. A face parte din această asociație reprezintă un punct de reper în dezvoltarea fiecăruia dintre noi, pentru că în cadrul acestei minunate lucrări avem șansa de a învăța unii de la alții. Până acum, m-am bucurat din plin de tot ceea ce mi-a oferit ASCOR-ul; acum, prin faptul că am fost aleasă să fac parte din Consiliul Director simt că este rândul meu să dăruiesc altora absolut tot frumosul și binele pe care l-am primit de la Hristos, prin ASCOR. Cu bucurie și nădejde, îmi doresc ca prin activitățile pe care le vom organiza să devenim mădulare vii ale Bisericii lui Hristos.”(Andreea Gheorma-Vicepreședinte)

Întâmplarea face că în ziua de duminică când s-a ales noua conducere ASCOR București la Sfânta Liturghie s-a citit pericopa despre Zaheu și Epistola întâi către Timotei a Sfântului Apostol Pavel, iar un verset suna cam așa: “Nimeni să nu dispreţuiască tinereţile tale, ci fă-te pildă credincioşilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinţa, cu curăţia.”. După cum bine știm că nimic nu este întâmplător, cred că aceste cuvinte înțelepte sunt mesajul de bun-venit adresat nouă! Schimbarea vine cu multă responsabilitate, iar celor ce și-au asumat acest mare rol le doresc să clădească împreună un viitor luminos prin care să se atingă scopul de a face misiune în rândul tinerilor și a studențiilor cu încredere că vor lua decizile potrivite la momentul oportun, având mereu în gând ce spunea Hristos în predica de pe munte “Voi sunteți lumina lumii”, dar pentru a ajunge la această lumină trebuie să ne iubim, sa ne ascultăm unii pe alții și să avem încredere ca Dumnezeu lucrează prin noi și cu noi.” (Anastasia Cosma-Consilier Relații Externe)

„Singurul lucru pe care pot să îl spun despre ASCOR este că reprezintă slujire a celorlalți, împreună purtare a sarcinilor și prezența modelelor duhovnicești în rândul tinerilor. Apostolatul nu cred că este o exagerare atunci când vorbim despre misiunea ASCOR-iștilor, din moment ce este un răspuns la porunca lui HRISTOS: „precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi”. Gândul pe care doresc să îl adresez noii conduceri este acela că funcția în ASCOR este în primul rând o asumare a unei vieți exemplare din punct de vedere duhovnicesc, pentru că devii model pentru cei din jurul tău, și în cazul în care cuvântul nu se regăsește în viața personală, își pierde valoarea. În al doilea rând, vreau să îi îndemn să nu uite că acela care vrea să fie cel mai mare trebuie să fie cel mai mic și trebuie să slujească tuturor în toate. Îmi asum afirmația că HRISTOS este cel mai mare Împărat care a fost vreodată pe acest pământ, iar lucrul lui împărătesc a fost acela de a le spăla picioarele ucenicilor, de a le pregăti cina, de a vindeca bolnavii, de a trăi cu oamenii de jos.”(Alexandru Costin- fostul președinte ASCOR București)

La final, fostul președinte ASCOR București, Alexandru Costin, a primit o diplomă în semn de mulțumire și prețuire pentru toată munca depusă pe parcursul acestor ani.