ASCOR București organizează un eveniment dedicat părintelui Stăniloae

 

dumitru-staniloae-crestinismul

            În perioada 6-8 octombrie 2017, Asociația Studenților Creștin Ortodocși din România, filiala București organizează evenimentul intitulat ”Evocarea Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae – Teologul Sfintei Treimi”.

           Activitatea se desfășoară cu ocazia împlinirii a 24 ani de la trecerea la Domnul a celui mai mare teolog ortodox român al secolului XX.  Sunt așteptați să participe atât membrii ASCOR București, cât și ai filialelor din țară, precum și alți tineri dornici de a-l redescoperi pe Părintele Stăniloae.

            Evenimentul național va debuta vineri, 6 octombrie cu Deschiderea Oficială ce va avea loc în sediul Protoieriei Sector 3. Cuvântul introductiv va fi ținut de reprezentanții ASCOR București și Părintele Vasile Gavrilă, îndrumătorul asociației. 

            Ziua de sâmbătă, 7 octombrie va începe cu Procesiunea ”Bucuria Tinereții” ce se va desfășura între stația de metrou Pantelimon și Mănăstirea Cernica. Întâlnirea va avea loc la ora 7:00, la ieșirea de la metrou. Participanții sunt așteptați în costume populare și vor purta în mâini flori, icoane, poza părintelui și candele aprinse. Tinerii vor participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie apoi se vor deplasa la mormântul părintelui unde se va oficia slujba parastasului. Înainte de plecarea din incinta mănăstirii, se va vizita muzeul acesteia. 

         La ora 16:00 vom participa la slujba Vecerniei oficiată la Catedrala Patriarhală, urmată de Conferința ”Trăirea duhului filocalic redescoperit de Părintele Dumitru Stăniloae în contextul actual”, susținută de părintele Gheorghe Holbea și părintele Vasile Gavrilă, de la ora 19:00 în sala de conferințe a Protoieriei Sector 3. 

             Duminică sunt așteptați tineri și studenți din București să participăm împreună la Sfânta Liturghie la Paraclisul Universitar ”Nicolae-Ghica”. La ora 12:00 se va oficia slujba de Te Deum pentru începutul noului an universitar. 

Vă așteptăm să participați în număr cât mai mare la evenimentele dedicate

Părintelui Dumitru Stăniloae! 

 

ds final

Tedeum