„Am simțit că fac parte dintr-o familie”

Alexandra Tănase- ASCOR Bucureşti

Participând pentru prima dată la această tabără şi fără să cunosc prea multe persoane din marea familie ASCOR, recunosc că am avut emoții.”Cum va fi programul? Cum vor fi oamenii? Dacă nu mă descurc?”.Un lucru era cert: indiferent de distanță, de diferențele de vârstă şi de personalitate, suntem uniți de credința şi iubirea întru Hristos. Şi am avut dreptate! Pe tot parcursul taberei am simțit că fac parte dintr-o familie, am exersat grija şi întrajutorarea, uitând de toate emoțiile. A fost în permanență o atmosferă de pace, atât de necesară la finalul unui an încărcat. Am simțit că suntem în comuniune cu Dumnezeu şi am pus parcă şi mai mult suflet în rugăciune.

La finalul celor patru zile, am plecat din tabără cu dor: dor de pacea zonei, dor de simplitate, dor de unitatea cu oamenii din jur, dar şi cu o lecție învățată, anume faptul că fericirea constă în lucrurile aparent mărunte; cele materiale ne împiedică să apreciem adevăratele daruri pe care Dumnezeu ni le-a oferit.

Acestea fiind zise, sunt recunoscătoare pentru că am fost o mică parte din această tabără, care sper să fie începutul unei îndelungi tradiții şi pentru mine !

Anastasia Ciupitu- ASCOR Bucureşti

Anul acesta, noaptea dintre ani am petrecut-o la Mânăstirea Putna, într-o tabără în care au participat filiale ASCOR din întreaga țară.

Ne-am bucurat să petrecem timp alături de oameni dragi, am legat noi prietenii, am participat la slujbe, păstrând astfel comuniunea cu Dumnezeu și am primit cuvinte de folos de la părinții care ne-au vorbit. Am fost cuprinși de un sentiment de emoție văzând mulțimea cu torţe aprinse, noaptea, ce cobora dealul Crucii și intona cântece patriotice. Am admirat măreția peisajului bucovinean, în mijlocul căruia, ca o bijuterie, se află ctitoria Sfântului Voievod Ștefan.

Aceste clipe deosebite vor rămâne în amintirea noastră ca un simbol al bucuriei de a fi român și de a păstra credința strămoșilor.

 

5cf3cb4b11fd8ce8ad8f32ddaa03ed3a

8672115e8ab089d4e206c00319a0ec72949dabc14dfb7135d668f7feaad2581293e51002311402daf980c5c4f2c87d16

Reclame