Drumeție Munții Ciucaș

Dragi prieteni,

Vă propunem o nouă drumeţie pe munte, cu cortul, în Munţii Ciucaş. De data aceasta, vom avea ocazia să ne bucurăm de o ascensiune pe un vârf impresionant (v. Ciucaş – 1954 m) și de peisajul alpin al acestor munţi, presăraţi cu stânci cu forme inedite . De asemenea, vom trăi experienţa dormitului la cort, care implică bineânţeles cântece de munte la lumina focului de tabără.

Program:

ziua 1
Ne întâlnim sâmbătă, 15 septembrie, la Gara de Nord la ora 6:00. Luăm trenul până în Ploiești, apoi vom merge cu un microbuz închiriat până în staţiunea Cheia. De acolo, urcăm pe un drum forestier aproximativ 2 ore, până în poiana Muntele Roşu (1280 m), instalăm corturile, ne acomodăm, eventual, strângem lemne pentru seară, şi mâncăm. Avem opțiunea de a lua prânzul și la cabană. La ora 14:00, începem ascensiunea propiu-zisă spre Vârful Ciucaş aflat la altitudinea de 1954 m. Traseul durează aproximativ 6 ore şi este accesibil şi celor care nu au mai urcat pe munte până acum.
Când ajungem înapoi la corturi, aprindem focul de tabără, şi ne bucurăm împreună de o cină festivă [cu mâncare adusă de noi  ] şi cântece folk, acompaniați de invitaţi speciali care vor veni cu chitarele.

ziua 2
Ne trezim dimineaţa devreme, strângem corturile, şi la 7:00 plecăm spre Cheia, unde vom participa la Sfânta Liturghie la mânăstirea cu acelaşi nume. Vom decide pe urmă cum ne vom petrece restul zilei, înainte de a ne întoarce seara în București.
Echipament:
– cort
– sac de dormit
– izopren
– bocanci
– pantaloni de munte
– tricouri sport/din material sintetic (deoarece permit evacuarea transpirației și se usucă rapid)
– haine groase pentru dormit
– LANTERNĂ
– pelerină de ploaie (in Ciucaş vremea e foarte schimbătoare)
– apă și mâncare
Înscrierea se face strict online, completând acest formular: https://goo.gl/pFyKJj
Atenție! Ca orice drumeție pe munte, și aceasta presupune măcar un minim de condiție fizică. Considerăm că în momentul în care alegeți să participați, vă asumați și acest aspect .
Pentru achiziționarea biletelor de tren și încasarea avansului pentru microbuz vom stabili o întâlnire care va fi comunicată într-un mail în perioada 25-30 august. În această drumeție locurile sunt limitate. Statutul de student și vârsta oferă prioritate.

Vă rugăm să scrieţi în rubrica Observaţii, dacă aveţi cort sau nu, şi dacă da, câte locuri disponibile. Pentru cei care nu au cort și nici vreun prieten de la care să împrumute, există posibilitatea să doarmă în căsuţe de lemn în cadrul cabanei Silva unde trebuie să facem rezervare din timp. Vă rugăm să scrieți și daca doriți să veniți cu mașina personală și dacă mai aveți locuri libere.

Dacă aveți întrebări, puteți lua legătura cu Vlad – 0727360427

Vă aşteptăm cu drag!

dsc_4242