„KARAMAZOVII” de F.M. Dostoievski, 14 noiembrie–18:30

Departamentul de Cultură și Tradiție vă poftește să descoperiți tainele culturii, artei și ale frumosului, la o piesă de teatru „KARAMAZOVII“ de F.M. Dostoievski. 🔜

️️️„Un popor fără cultură e un popor ușor de manipulat.“ — Kant

▪️Dragoș Pâslaru este un fost actor român ce a jucat în „Karamazovii“. După Revoluția din decembrie 1989, el a protestat în 90′ în Piața Universității împotriva regimului instalat după înlăturarea regimului comunist, fiind bătut de mineri.
▪️În același an, a părăsit lumea teatrului și s-a călugărit, în anul 1999, la Mănăstirea Frăsinei, din jud. Vâlcea (poate cel mai cunoscut loc unde femeile nu au voie să pășească), devenind fratele Vasile. Ulterior, a devenit ieromonah cu numele de Părintele Valerian. În prezent, viețuiește la Mănăstirea Pătrunsa.

▪️Sângele pune pecete destinului. A fi Karamazov înseamnă deja o aripă frântă, un demon în suflet, care nu lasă o clipă omul să devină Om.
▪️Cei cinci Karamazovi, trei fii legitimi (Ivan, Dimitri și Alioșa), un paria (Smerdiakov) și tatăl (Feodor), seducătorul măscărici, se pândesc unul pe altul. Măcinați de îndoială, caută Adevărul, deși sufletul unora dintre ei e prea întinat pentru a-l mai putea primi. Moartea dă târcoale, vina naște monștri, iar suferința, strivită și captivă între pereții mobili ai unui spațiu de joc care se metamorfozează continuu, e mântuitoare și aduce Lumină.

Idei extrase de Mihail Bădiceanu – absolvent al facultății de Teatru din capitolul „Marele închizitor“ („Frații Karamazov“ de F.M. Dostoievski): 👇

️„Adevăr zic ție că sufletul omenesc nu cunoaște altă grijă mai chinuitoare decât aceea de a găsi să-i încredințeze mai degrabă harul libertății cu care această nefericită făptură se naște pe lume.“

️„Taina existenței umane nu constă în a trăi, ci în a ști pentru ce trăiești.“

Acestea fiind spuse, sperăm că v-am stârnit curiozitatea și astfel vă invităm sâmbătă, pe 14 noiembrie, la ora 18:30. la Teatrul Mic, str. Constantin Mille nr. 16.

⏰Durată: 3h 15′ (cu pauză)
👉 Preț bilet: 40 lei / 20 lei pentru elevi și studenți.

BILETE: https://m.bilet.ro/event.php?id=21160

Persoană de contact:  📲  Mihail Bădiceanu – 0729301811

Vezi trailer: 👉 https://m.youtube.com/watch?v=ox_iV2jggMs

Vă așteptăm cu tot dragul!