Piesa de teatru „Viața și moartea lui Richard al II-lea”

✨ Doamne ajută, fraților!

În jurul nostru are loc un război cosmic exterior. Dar războiul cosmic lăuntric este ceea ce îl preocupă cel mai mult pe artist. El este invitat să descopere lumina din întunericul propriului suflet pentru ca să poată deveni cu adevărat una dintre luminile lumii: o lumină pe care întunericul nu o poate birui.

Vă invităm cu drag să descoperim jertfa (nu investiția) actorilor din piesa de teatru „Viața și moartea lui Richard al II-lea”.

Această piesă de teatru este considerată una dintre cele mai bune lucrări ale lui Shakespeare, fiind lucidă, elocventă și structurată original. Poate fi văzută fie ca o tragedie, fie ca o piesă istorică sau o dramă politică ori ca parte a unui vast ciclu dramatic care a contribuit la nașterea identității naționale a Angliei.

Dacă astăzi poate părea o piesă muzeală, în timpurile lui Shakespeare a fost considerată piesa care submina ordinea internă a statului și Regina Elisabeta I a declarat indignată: „Eu sunt Richard al II-lea”.

Vom descoperi în prim-plan lupta pentru putere, pentru coroană, pentru tron și pentru consolidarea acestora.
Urmează intrigile, apoi comploturile și în final, după un lung șir de crime, detronarea ideii de conducere monarhică odată cu detronarea lui Richard al II-lea.

CÂND și UNDE ❓

🗓 Vineri, 31 ianuarie
🕡 ORA 18:30 (Este important să nu se întârzie!)

▶ Loc de întâlnire: Pasajul de la Universitate, de unde la ora 18:10 ne pornim spre teatru. ⏩

📌Teatrul Mic, Str. Constantin Miller, nr. 16

⏳ DURATĂ: 2h 30′ (cu pauză)

💶 TARIF: 20 lei biletul

📲 Persoană de contact: Mihail 0729301811

Publicitate