„ASCOR m-a ajutat să găsesc ceva ce căutam de multă vreme…“

Astăzi începem seria mărturiilor despre ASCOR și îi lăsăm pe voluntarii noștri să vă descopere din taina inimii lor.

„ASCOR m-a ajutat să găsesc ceva ce căutam de multă vreme: oameni deschiși, cu suflet frumos, cu dragoste de rugăciune, voie bună și zâmbete care înveselesc orice inimă.ASCOR-ul mi-a oferit experiențe de neegalat prin intermediul taberelor la care am participat și din care am ieșit totdeauna câștigător pentru viață.Îmi doresc să fiu veșnic student, să mă pot bucura cât mai mult de toate aceste experiențe și de multe altele care mă așteaptă în viitor.“ (Rafael Bányai)

„Știam demult de ASCOR, existând o filială și în orașul meu natal. În primul an de facultate, am vrut de multe ori să vin la Seara de Rugăciune atunci când se posta anunțul pe Facebook, dar nu mi-am făcut curaj niciodată. S-a terminat anul I și în vacanța de vară am ales să merg într-o tabără la mănăstirea Oașa, unde am întâlnit mai mulți membri ASCOR. Îi vedeam uniți, tot timpul stăteau împreună și se îmbrățișau, emanând căldură în jurul lor. Sufletul meu pribeag căuta oameni autentici și nu mi-a luat mult să îmi dau seama că da, ei sunt. Apropierea mea de aceștia a venit oarecum natural, deoarece eu cred că sufletele asemănătoare nu au nevoie de formalități, ci pur și simplu se cheamă. Nu după mult timp, a urmat ITO Craiova, unde i-am revăzut pe unii dintre ei și am cunoscut și alți ascoriști. Aici am primit iarăși confirmarea din sufletul meu, că următorul pas pe care trebuie să îl fac este să mă înscriu în ASCOR, lucru pe care l-am și făcut. V-ați simțit vreodată cu sufletul plin, dar totuși foarte încăpător, astfel încât să îi primească pe toți? Cred că acesta e ASCOR-ul: un suflet mare, infinit, fără început și fără sfârșit, în care încap toți și încă mai e loc. Aici am învățat cel mai bine că poți iubi un om cunoscut acum câteva ore ca și cum l-ai ști de o viață; am învățat că tocmai imperfecțiunile noastre ne aduc împreună, că o îmbrățișare ascoristă îți poate murdări pantofii, dar îți va mângâia inima și mai ales, am învățat că omul nu se poate mântui singur. Aici vei avea mereu o mână întinsă care te va ajuta să te ridici și te vei vedea în postura de a-l ridica și tu pe celălalt. Iar dacă mâinile tale nu vor fi de ajuns, nu-i bai, mai sunt încă sute de mâini care să te ajute. Multe ar mai fi de zis despre ASCOR. Multe mai am și eu de descoperit la ascoriști și împreună cu ei, pentru a putea continua această lucrare a dragostei. Cert este că atunci când ai astfel de oameni în viața ta, singurul regret ar putea fi acela că nu i-ai cunoscut mai devreme și cel mai bun lucru de făcut ar fi să dai Slavă lui Dumnezeu pentru ei.Acum, la ceas aniversar, când ASCOR împlinește 30 de ani și e mai bătrânel decât noi, îi urez să dăinuie și după mulți, mulți ani, prin inimile celor care se vor împărtăși de dragostea infinită care vine chiar de la ASCOR-istul cel mai devotat, Dumnezeu!” (Maria Istrate)

„Când am plecat de acasă, parcă abia așteptam să scăpăm de sub aripile părinților. Totuși, acum ne este tot mai dor să ne întoarcem mai des. Din fericire, am ajuns sub aripile ASCOR-ului, care ne ocrotește și ne hrănește cu lucruri ce sunt mai presus de înțelegerea imediată. Așa că zilele obositoare parcă ne alungă, deși suntem legați cu dor. Și parcă imediat ce mă îndrept spre cămin, deja îi simt dorul.“ (A.U.)

„Pentru mine, ASCOR este familia din București, în preajma căreia m-am simțit în largul meu. Sunt omuleții alături de care m-am bucurat că sunt tânără creștin-ortodoxă și m-am putut exprima liber. Cu acești prieteni am strâns cele mai frumoase amintiri. Împreună cu acești „munțomani” am descoperit pasiunea pentru drumeții și cum te poate apropia muntele mai mult de Dumnezeu. Pe scurt, este cel mai măreț dar pe ce care mi l-a dat Dumnezeu în anii facultății!“ (C.U.)

„A.S.C.O.R mi-a deschis ușa acceptării într-o comunitate prin care am redescoperit iubirea dintre oameni. Aici este primită toată lumea cu inima deschisă. Este locul unde ajungi să trăiești bucuria autentică prin participarea la activitățile alese cu grijă și dăruire de către oameni minunați, oameni dedicați. Prin intermediul A.S.C.O.R m-am simțit mai aproape de Dumnezeu, fiind aproape de frați ce împărtășesc aceleași valori ale moralei creștine ca și mine. A.S.C.O.R e ușa pe care merită să o deschizi.“ (Diana Pelmuș)

„Am aflat de ASCOR de la Biserica Sfântul Nicolae la care merg din primul an de facultate. Am dorit să mă înscriu, deoarece îmi plăceau activitățile desfășurate și încet-încet am început să cunosc și persoanele de aici. Dumnezeu le aranjează pe toate atât de frumos și de armonios și astfel, din anul I de master fac parte din această familie!Aici am învățat să mă bucur de ceea ce am, să mă bucur de oamenii de lângă mine, să nu imi pierd niciodată nădejdea în Dumnezeu, iar lucrurile de care avem nevoie vor apărea la momentul potrivit.De fiecare dată când particip la activități mă încarc cu o stare de liniște sufletească și bucurie.” (Saragea Andreea)

Publicitate