«Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor» (Matei 18:20)

Dacă v-au plăcut poveștile de ieri, vă invităm și astăzi în Arca Duhovnicească a ASCOR.

„A – ARCĂ – ce fel de arcă? Duhovnicească. Suntem în continuu urcuș duhovnicesc către Tatăl și către bunătățile pregătite pentru toți cei ce-L urmează.

S – SMERENIE – străini de smerenie, în continuă căutare a ei, însă dornici de Adevăr. Încercăm, urcăm, coborâm, dar nu ne dăm bătuți. Credință. Nădejde. Dragoste.

C – COLORAȚI – cine? Oamenii. Fiecare om poartă o poveste, un dor, o bucurie și o floare unică numită suflet, ce-și răspândește parfumul cu miros de dragoste în lumea a cărei salvare aceasta este.

O – OAMENII –  sunt, căci de n-ar fi nimic, nu s-ar povesti. Speciali, minunați, înfloritori în dragoste și bucurie.

R – RUGĂCIUNEA – «Rugăciunea are darul de a face să picure în suflet neîncetatul izvor al bucuriei.» IPS Iustinian Chira. Uniți, cuget,  în rugăciune – într-un cuvânt: «comuniune».

Așadar, 30 de ani de rugăciune neîncetată, misiune, conlucrare, prietenie și iubire se împlinesc, prin mila Domnului, în acest binecuvântat an. Împărțim zâmbete, bucurii și înaltăm mulțumiri celui ce ne-a unit și ne-a oferit cel mai de preț dar: mântuirea sufletelor noastre. Slavă Bunului Dumnezeu pentru toate!“ (P. I. A.)

„I-am cunoscut pe ASCOR-işti la ITO Craiova. Nu puteam decât să îi privesc, să îi ascult, să îi admir şi să vreau să nu mă mai despart de ei, de spiritul lor, de prietenia lor, valorile lor! Nu pot decât să mă bucur că fac parte din marea şi frumoasa familie ASCOR.“ (Dana-Cristina Marcu)

„Ţinând cont de lumea în care trăim, adesea mă gândeam la ce ar putea reprezenta pentru fiecare dintre noi: un loc în care să poţi fi tu însuţi, să te poţi regăsi şi să-ţi descoperi cu adevărat drumul alături de oameni ce împărtăşesc aceleaşi direcţii ca şi tine. Astăzi, mai mult ca oricând, consider că este foarte important să poţi face parte dintr-o grupare, alături de care să construieşti ceva pentru semenii tăi, să poţi începe o lucrare pentru veşnicie. ASCOR reprezintă pentru mine mai mult decât o asociaţie, este o familie, un loc în care poţi simţi cu adevărat comuniunea şi poţi păşi pe un drum încărcat cu bucuriile adevărate ale vieţii, un drum al progresului spiritual, în care încărcătura duhovnicească se simte în orice moment. Din puţinul parcurs în asociaţie, am înţeles că lucrurile cu adevărat importante în viaţă sunt legate de iubirea faţă de aproapele tău. Sunt multe aspecte ale vieţii cărora le-am înţeles mai bine substraturile datorită implicării în activităţile asociaţiei. Faptul că sunt aici, cu voi, este o bucurie şi o binecuvântare!“ (Alexandru Cociorva)

„Sunt la final de sesiune, însă nu în București. Mulți s-ar bucura sa fie departe de Bucureștiul gălăgios pe care îl stim, dar nu și atunci când pentru tine când spui București, spui implicit și Ascor. Mama a fost ascorista, și așa trebuia să fiu și eu, sa primesc aceasta moștenire spirituală. Și iată-mă aici, printre ascoristi, care mi-s teribil de dragi, și acum acasă fiind as vrea sa fiu alaturi de ei, o noua familie in care am pășit cu toată nădejdea si iată că până acum nădejdea mea nu a cunoscut dezamăgire. Și nici nu cred că va cunoaște!Sa descriu in câteva cuvinte?Ascor e pentru mine un dor împlinit, un dor care creste mereu dar mereu își află alinarea, oameni luminoși, o echipa de suflet! La multi, nenumărați și minunați ani, Ascor drag!“ (Teodora Mosor)

„Am aflat de ASCOR în vara anului 2019, de la colega mea, Elena, iar prima activitate la care am participat a fost în tabără la Mănăstirea Crasna. Acolo am întâlnit oameni frumoși, oameni de nădejde, alături de care am trăit clipe de neuitat. Clipe care au dăinuit și au clădit frumosul.“ (Ioana Pavel)

„ASCOR transfigurează proiecția vie a îndemnului Mântuitorului: «Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor» (Matei 18:20). Sfântul Dimitrie a fost cel care mi-a dăruit prima experiență de voluntariat în asociație și va rămâne mereu întipărită în suflet prin rugaciunea și bucuria, traite împreună. Știm prea bine că mii de cuvinte nu fac cât genunchii plecați la rugăciune, dar ceea ce pot să spun eu, un om așa de mic, este că ASCOR-ul va fi un exemplu viu al faptului că într-o lume centrată pe individualism, se poate; se poate da crezare Iubirii și trăi în adăpostul Cuvintelor Mantuitorului. Mi-e inima cuib de fericire la fiecare paraclis al Maicii Domnului, de la serile de rugaciune!“ (R. N)

„Am sosit din Cluj în anul 2018, într-un București cumva plin de «oare cum ma voi descurca aici»? Părintele meu duhovnic m-a încurajat sa vă contactez. Așa am ajuns să particip la serile de rugăciune, la întâlniri și am ajuns să fiu membru ASCOR București. Chiar dacă din pricina lucrului nu am ajuns la multe activități, simt cu adevărat că fac parte din familia ASCOR, unde fiecare pune o piatră de temelie la prietenia întru Hristos!“ (Miruna Ghindeanu)

„În anul 2018, la Marșul pentru viață, ASCOR Slatina a publicat niște fotografii cu preoți și tineri ce colindau pe străzile orașului, purtând în mâini panouri cu poze și mesaje, dar și o minunată Icoană a Maicii Domnului. M-a emoționat atât de tare credința și simplitatea acelor tineri, încât mi-am zis că fără implicare, tinerețea ar trece fără folos. Am căutat pe internet lucruri despre ASCOR și am descoperit aceeași asociație și în Bucuresti, formată dintr-un grup mult mai mare de persoane și cu mult mai multe activități. Așa că, la scurt timp dupa înscrierea la facultate, am urmărit programul pe facebook și mi-am făcut drum să văd despre ce e vorba. Până acum nu am regretat nicio clipă. Nu mai întâlnisem un loc în care un străin să fie primit cu atâta căldură… Ma simt, pur și simplu, ca într-o familie numeroasă.“ (E.V.)