Bucură-te, izvor nesecat al minunilor!

Membrii ascoriști au fost nerăbdători în acest an să ne împărtășească întâmplări minunate din viețile lor unde Sfântul Ierarh Nectarie, făcătorul de minuni din Eghina, a luat parte în chip tainic. Cu această ocazie, dorim să dezvăluim lucrarea marelui Sfânt al dragostei, prăznuit astăzi, 9 noiembrie.
„Căci în același chip ca și ei viața ți-ai petrecut și slăvite minuni ai săvârșit, izbăvindu-i din toate necazurile pe cei care strigă: AIiluia!”

,,Eram în clasa a șaptea și aveam o rană care nu se mai vindeca. Îmi făceam griji că se va agrava și, în plus, auzisem că o aluniță ruptă poate duce la ceva grav. În perioada aceea, se aduseseră la Patriarhie Sfintele Moaște ale Sfântului Nectarie. Ajunsă acolo împreună cu părinții mei, m-am rugat din suflet Sfântului să mă scape, iar peste câteva zile mi-am dat seama că rana dispăruse. Sunt recunoscătoare și îi mulțumesc din suflet Sfântului Părinte Nectarie că m-a vindecat și mă bucur că am ocazia să mărturisesc binefacerea lui. Într-o lume în care domină tehnologia și nepăsarea oamenilor față de ceilalți, unul dintre cei mai iubiți sfinți ai creștinătății nu a încetat să fie aproape de cei osteniți. Când mă gândesc la Sfântul Nectarie și la întâmplările minunate prin care și-a arătat iubirea de oameni și în aceste ultime decenii, primesc noi puteri spre înfruntarea obstacolelor din viață.” (Daniela Popescu)

,,Se împlineau 3 zile de când sora mea de 9 ani era bolnavă și suferea din cauza unor dureri puternice de burtă. Toți eram îngrijorați că problema ar putea fi una gravă, deoarece durerile nu cedau la medicamente și erau prezente și noaptea. Într-o seară, în timp ce sora mea gemea prin somn din pricina durerii, mama s-a așezat lângă ea ca de obicei și a început în șoaptă să-l cheme în ajutor pe Sf. Nectarie. Nu după mult timp, durerile au cedat, ea a reușit să adoarmă, iar a doua zi, spre uimirea tuturor, s-a trezit bucuroasă, zicând: ,,Mamă, nu mă mai doare burta!”. De atunci este sănătoasă și mulțumim lui Dumnezeu, Maicii Domnului și Sf. Nectarie pentru minunea pe care a făcut-o cu sora mea”.  (Iustin Diaconu)

„Anul acesta mama a fost nevoită să treacă printr-o operație pe inimă pentru un defect pe care îl avea din naștere. Eu am cerut ajutorul multor sfinți și Maicii Domnului pentru a ne ajuta în acest moment, însă foarte mult l-am rugat pe Sfântul Nectarie să aibă grijă de mama și să o facă bine. Înainte de a intra în operație, medicul a spus: „ați venit cam târziu, nu vă promit nimic”. Cu toate acestea, operația a decurs fără complicații, iar acum mama se simte perfect și este mai bine ca oricând. Sfântul Nectarie a ocrotit-o și ne-a adus-o înapoi sănătoasă.” (Alexia Tuțescu)

„Sfântul Ierarh Nectarie este prezent în viața mea de câțiva ani. În tot acest timp a avut grijă să mă protejeze, să mă ajute, să îmi reducă durerile și suferința, chiar să îmi ofere șanse de vindecare atunci când acestea nu mai existau.  Am avut marea binecuvântare de a ajunge pe Insula Eghina în Grecia la Sfintele Moaște și să dorm o noapte acolo, în cadrul Mănăstirii Sfânta Treime. Recent, am mers pe malul Mării Marmara la locul în care Sfântul a venit pe acest minunat pământ (Silivri, Turcia) și unde a trăit până la vârsta de 14 ani, plecând ulterior la Constantinopol să lucreze și să se școlească. Pe locul fostei case se ridică o biserică în cinstea Sa.  Sfântul îmi este alături, oferindu-mi susținerea să trec prin aceeași suferință prin care a trecut la sfârșitul vieții, cancerul. Și credeți-mă este exact ca în cer! E cu adevărat special să îl știu pe Sfântul Nectarie Taumaturgul protector al meu. Doamne ajută! (Geanina Bratu)

„Sfântul Nectarie este un sfânt drag familiei mele, fiind grabnic ajutător mie și părinților mei. Acum ceva timp am început să mă confrunt cu o problemă de sănătate cu rezolvarea căreia doctorii nu m-au ajutat prea mult. Mă rugam și încercam să găsesc un tratament potrivit pentru mine. Printre sfinții la care m-am rugat a fost și Sfântul Nectarie. I-am citit acatistul și după foarte puține zile problema mea de sănătate a dat semne de îmbunătățire. Aceea a fost pentru mine o zi în care am simțit că Sfântul Nectarie a lucrat în viața mea, iar bucuria pe care am simțit-o nu o pot transpune în cuvinte. Rugăciunile către Sfântul Nectarie, dar și către alți sfinți, au fost nelipsite și acum două luni când tatăl meu a suferit o intervenție chirurgicală. Desigur, a venit acasă sănătos. Când credem și ne rugăm stăruitor, sfinții vin în ajutorul nostru și prin harul pe care îl au de la Bunul Dumnezeu fac minuni în viețile noastre și ne oferă bucurii înălțătoare.” (Anonim)

„Despre ajutorul, mijlocirea și dragostea părintească a Sfântului Nectarie aș avea și eu multe de povestit. Spre exemplu, când am venit în București, îmi doream să găsesc o comunitate tânără a Bisericii, întrucât contează în perioada studenției, iar prin mijlocirea sa, am descoperit Biserica Rusă (cunoscută drept Biserica studenților, care adăpostește un fragment din Sfintele Sale Moaște) și implicit i-am întâlnit pe cei din ASCOR. Toate amintirile și lucrurile spre zidire născute și trăite aici sunt și parte a darului Sfântului Nectarie. Sfântul este și cel la căruia i-am cerut ajutorul atunci când bunicul meu a fost diagnosticat cu leucemie, iar în ciuda rezultatelor analizelor, Dumnezeu i-a mai dăruit doi ani de viață.

De asemenea, anul trecut, chiar în timpul privegherii în cinstea Sfântului, eram într-o perioada mai dificilă în care nu reușeam să ies dintr-o stare sufletească care bântuie lumea de astăzi, dar am simțit să „strig” în sinea mea după ajutor chiar către Sfântul Nectarie. La câteva clipe după acest moment, am trecut să mă închin la racla cu Sfintele Moaște. După ce am sărutat racla Sfântului Nectarie, în timp ce ridicam capul, am simțit fizic cum toată greutatea aceea de pe suflet s-a ridicat. Atunci am înțeles cu adevărat că în orice luptă ne-am afla, nu suntem singuri, iar Dumnezeu, prin lucrarea celor ce L-au iubit cu toată ființa lor în această viață și ne sunt nouă grabnic ajutători, „este în mijlocul cetății” și o păzește pe ea! Bucură-te, nectar al nemuririi!” (Andreea Oprea)

„Am aflat de existența Sfântului Nectarie și de minunile sale de la mama mea care mă încuraja să mă dau cu ulei de la candela Sfântului în caz că mă durea ceva. La un moment dat am răcit puternic, cu febră mare. Sfântul Nectarie m-a alinat, mi-a luat durerea după ce i-am citit acatistul. De atunci am început să îi cer îndrumarea pentru fiecare obstacol. M-a impresionat povestea vieții sale, bunătatea și smerenia cu care s-a pus în slujba celorlalți chiar și în momentele de cumpănă. Am fost acum câțiva ani în insula Eghina, locul în care și-a definitivat activitatea lumească și am rămas impresionată de frumusețea locului. Aș vrea să îi pot mulțumi Sfântului Nectarie pentru minunile discrete pe care le face cu mine și cu familia mea zi de zi. Uneori răspunsul rugăciunilor mele apare sub o altă formă decât m-aș fi așteptat, dar am încredere că așa este cel mai bine. Bucură-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcător de minuni!” (Cristiana Iliescu)

„Bucură-te, izvor nesecat al minunilor!”