Album ASCOR 30 ani

ALBUM ASCOR 30 ANI

Un mesaj de suflet, către toți foștii membri ASCOR, care s-au implicat în vreun fel, în ASCOR: fie în conducerea acestuia, fie în proiectele pe care le-au coordonat, fie în activități mai importante derulate în timp.

Preaiubiți prieteni ai ASCOR-ului,

„În anul care a trecut, 2020, s-au împlinit 30 de ani de istorie a Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR); pe acest fond, în urma unei Consfătuiri Naționale, am hotărât să marcăm această aniversare, evidențiind lucrarea misionară ASCOR în rândul tinerilor studenți, în Biserică și societate, precum și bucuria și entuziasmul care au definit existența membrilor săi de-a lungul vremii. În acest sens, am primit Binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel și am elaborat un plan de realizare a acestui proiect, constând în următoarele direcții:

  1. Editarea unui volum care va conține cele mai importante conferințe susținute în cadrul „Serilor Filocalice”, din toate centrele universitare din România;
  2. Realizarea unui album cu imagini surprinse (și păstrate) în cei 30 de ani de activitate ai ASCOR;
  3. Organizarea unui simpozion național.

Prima secțiune (editarea unui volum aniversar) este în curs de realizare; pentru cea de-a doua, însă, vom avea nevoie de ajutorul vostru; în ceea ce privește cea de-a treia secțiune – aceasta este în dezbatere, realizarea ei depinzând în mod covârșitor de evoluțiile sociale.

Așadar, ajutorul pe care ni-l puteți acorda voi, foști membri ai ASCOR, care ați și ocupat, totodată, funcții importante în cadrul Asociației, constă în:

• Punerea la dispoziție a fotografiilor pe care le aveți din perioada ASCOR precum și a unei fotografii actuale a voastră.

• Redactarea unui scurt mesaj (nu mai mult de două fraze), pe care ați dori să îl transmiteți generațiilor actuale și viitoare.

• Realizarea unui material (3-5 pag.), în care să ne împărtășiți ce a însemnat experiența voastră în ASCOR și cum v-a marcat existența.

Dată fiind importanța acestui proiect pentru ASCOR, mai cu seamă în contextul actual dat, vă invit să vă faceți părtași acestei lucrări, tratându-o cu deschidere și seriozitate. De asemenea, vă rog să ne trimiteți materialele pe adresa de e-mail: pr.gavrila.vasile@gmail.com, până la data de 11 aprilie; vă rog să faceți un dar de Sfântul Calinic, în numele ASCOR-ului!”

Vă mulțumesc!
Cu aceeași dragoste și prețuire,
Pr. Vasile Gavrilă