Conferința Postul cel Mare – Arhim. Zaharia Zaharou

Continuăm seria conferinţelor online din Postul Mare, cu bucuria de a avea aproape mari mărturisitori ai dreptei credinţe ortodoxe.

Luni, 19 Aprilie, ora 20:30, va avea loc cea de-a doua conferinţă online, invitat fiind Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Essex, Anglia, care va avea în vedere tema „Postul Mare”. Părintele va încerca să aducă în rândul urmăritorilor esenţa stării pe care trebuie să o trăim în post şi înţelegerea profunzimii acestuia care se regăseşte în modelul de simplitate, libertate şi iubire pe care ni L-a oferit Hristos.

Transmisiunea va fi LIVE pe paginile de facebook şi youtube ASCOR Bucureşti și pe paginile de facebook Trinitas TV, Agenția de stiri Basilica și Doxologia.

Ca o scurtă biografie, Pr. Zaharia este originar din Insula Cipru, primind încă din copilărie o educaţie creştin-ortodoxă de la familia sa. A studiat Chimia la Londra, însă, prin apropierea faţă de Părintele Sofronie Saharov, care i-a fost duhovnic, şi prin descoperirea chemării sale, a renunţat la studii în schimbul trăirii unei vieţi simple şi curate, gasind în calea monahală o cale a comuniunii cu Dumnezeu. La îndemnul duhovnicului său, a urmat Teologia la Paris, lucrarea sa de doctorat fiind intitulată „Hristos, Calea şi Viaţa noastră”.

Mergând pe linia marilor duhovnici contemporani, modelul şi duhul Sfântului Siluan Athonitul a fost răspândit către ucenicii săi, printre care şi Părintele Sofronie, duhovnicul Părintelui Zaharia. Astfel, în scrierile şi cuvântările sale îi sintetizează în mod autentic şi viu pe cei care i-au îndrumat paşii către o viaţă duhovnicească care tinde spre desăvârşire.

Părintele Zaharia a continuat lucrarea duhovnicească începută de Părintele Sofronie la Mănăstirea Essex, Anglia, unde face apostolat atât pentru creștinii din Anglia, cât și pentru toți cei care caută o oază de spiritualitate ortodoxă.