Serbare Putna 150 – Concursuri

Timid cum era din fire și sensibil, a înflorit adânc în el un dor, dorul de întreg. ”O figură clasică […] niște ochi mari- la aceste ferestre ale sufletului se vedea că cineva este înăuntru”, spunea Caragiale despre Eminescu. La 21 de ani acesta din urmă visa la ”unirea românimei” și cum ideea lui a fost întâmpinată cu bucurie de alți tineri de seamă din vremea aceea, împreună au dat formă ideii lui Eminescu, organizând Primul congres al studenților români de pretutindeni, în 15 august 1871, la Mănăstirea Putna.

Iar anul acesta, la 150 de ani de atunci, se cuvine nu numai să ne amintim de inițiativa lor, ci să le urmăm în maturitatea felului de a visa și implicarea activă, căci de unire e nevoie constant, mai cu seamă și astăzi.

Vă invităm pe voi, tinerii noștri talentați, pasionați și cu dor în suflet, să participați la aceste concursuri care se organizează cu prilejul Serbării aniversare de anul acesta și care vor fi premiate în ziua de 15 august, la Mănăstirea Putna.

Lăsați-vă spiritul artistic să prindă formă printr-o lucrare care vi se potrivește mai bine! Creație literară 🪶, discurs📜, creație plastică 🎨 sau creație video📽️? Tu în ce mod te exprimi mai frumos, mai liber? Suntem nerăbdători să descoperim ce talanți ascunde generația de astăzi, iar premiile vor fi pe măsură!
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați site-ul Serbării: https://www.serbareputna150.ro/concursuri/

Publicitate