Consiliul Național ASCOR din Alba Iulia (5-7 noiembrie 2021)

În perioada 5-7 noiembrie 2021 am participat în Alba Iulia la Consiliul Național ASCOR, eveniment bi-anual, la care sunt invitați președinții filialelor ASCOR împreună cu președintele ASCOR București.

Găzduiți la centrul-cultural misionar al Mănăstirii Hristos Pantocrator din Alba Iulia, am  avut parte de cele mai bune condiții pentru planificarea activităților ASCOR pentru anul următor. La Consiliul din această toamnă au fost prezente 11 din cele 17 filiale.

Participarea la Sfânta Liturghie din cadrul mănăstirii a ajutat foarte mult la întărirea legăturilor de prietenie dintre Ascoriștii prezenții, îndeosebi când am discutat despre activitățile pe care dorim sa le organizăm in anul 2022, activități ce vor reflecta tematica “anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.

Orașul Apullum Alba-Iulia are o semnificație de deosebită pentru istoria poporului nostru, fiind prin excelență un simbol al unității de neam și credință. Vizita de la Râpa Robilor din Aiud ne-a făcut conștienți de dragostea  pentru neam și credință a tinerilor ce s-a concretizat în fapte prin jertfa lor mărturisitoare. Sperăm să putem concretiza și noi în fapte cele discutate în cadrul Consiliului și să răspundem cu demnitate provocărilor pe care anul 2022 ni le-a pregătit.

Hristos în mijlocul nostru!