Sfânta Ecaterina în viața mea – mărturii

Doamne ajută,

Să nu uităm niciodată că nu putem face nimic în această viață fără ajutorul lui Dumnezeu și al Sfinților.

Vă lăsăm mai jos o serie de mărturii ale celor care și-au ales-o pe Sfânta Ecaterina ocrotitoare și prietenă în viața lor.

,,Locuiesc împreună cu familia mea în București, oraș în care m-am născut, am crescut, am învățat și am aflat credința cea adevărată. M-am înscris în A.S.C.O.R. în perioada studenției, când am descoperit Biserica „Sf. Nicolae – Ghica”, Biserica studenților. Din cauza problemelor de sănătate ale fetiței noastre, eu și soțul meu am început să ne îndreptăm rugăciunile către Sfânta Ecaterina, o părticică din sfintele sale moaște fiind cinstite în Biserica unde slujea duhovnicul nostru. A urmat o perioadă dificilă pentru noi, când trebuia să ne găsim alt duhovnic, deoarece părintele nostru era deja în vârstă și dorea să se retragă la pensie. După o perioadă de șase luni, l-am întâlnit pe viitorul nostru duhovnic la o Biserică din centrul Bucureștiului, de unde am ridicat un premiu câștigat de fetița noastră la Ziarul „Lumina”. Am rămas plăcut surprinși că și aici se aflau moaștele Sfintei Ecaterina, care în mod minunat, ne-a adus tot lângă ea. Am crescut duhovnicește în noua parohie, iar familia noastră s-a mai mărit cu încă doi copilași. Slavă lui Dumnezeu!” C.R.

,,Eu și familia mea avem mare evlavie la Sfânta Ecaterina. Bunica tatălui meu, Ecaterina, a fost cea care i-a arătat tainele ortodoxiei, el fiind acum preot. Așa că mereu ne-am dorit să îi mulțumim Sfintei pentru ajutorul său. În 2014 am plecat într-un pelerinaj în Israel, care cuprindea în program și închinarea la moaștele Sfintei, în Mănăstirea din Sinai. Cu o zi înainte de a ajunge acolo, a venit cea mai grea ploaie din ultimii 20 de ani, care a inundat vama dintre Israel și Egipt. Mama mea și cu mine ne-am mâhnit mult pentru că nu am mai putut ajunge, însă tata ne-a îndemnat la mai multă rugăciune și la o pregătire mai temeinică. În 2016 am încercat din nou să mergem, dar s-au schimbat biletele de avion cu o zi înainte și ne-a fost scurtată perioada de pelerinaj. Am continuat cu mai multă râvnă rugăciunea, astfel încât, în 2017 am reușit să ajungem în Sinai, mulțumind Sfintei Ecaterina că ne-a învățat răbdarea și credința.” (Ștefania)

,,Anul trecut, pe 25 noiembrie, am citit viața Sfintei și m-a impresionat până la lacrimi. Tot ce pot să vă mărturisesc este faptul că într-o zi am intrat în Biserica Sfânta Ecaterina, de lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă din București pentru a mă închina. Sfânta m-a ajutat să-mi văd și să-mi plâng păcatele săvârșite în ultima perioadă. Un sfânt părinte spunea că nu trebuie să cerem să ni se arate minuni mai presus de fire, pentru că nu suntem pregătiți pentru asta și că cea mai mare minune este aceea în care reușim să ne vedem propriile patimi și să avem lacrimi pentru ele și că asta trebuie necontenit să-I cerem lui Dumnezeu.” (Mădălina Cărbunaru)

,,Sfânta Ecaterina îmi e pur și simplu prea dragă, am o icoană mică cu ea, care e nelipsită oriunde aș merge. Pe parcursul a trei ani și ceva de inginerie (deși m-aș putea întoarce mult mai mult în timp, în liceu), am avut multe momente în care simțeam că situația mă depășește, că mi-e imposibil să reușesc să înțeleg și să rezolv ce mi se cere, dar acum, uitându-mă înapoi, toate au trecut cu bine, și știu că și atunci când o chemam, dar și când uitam să o chem, ajutorul și luminarea prin rugăciunile sale nu încetau să vină. De fiecare dată, în fiecare Biserică în care nu am mai fost, caut întâi pe pereți o roată dințată, o caut pe Sfânta, iar când o găsesc mă simt mai acasă, mă simt mai fericită doar știind că e acolo!” (Teodora Mosor)

,,De mici copii, eu și fratele meu geamăn, Stelian, am crescut sub ocrotirea Sfintei Mucenițe Ecaterina. Când noi aveam doar cinci ani, mama l-a cunoscut pe părintele nostru duhovnic, care pe atunci era preotul paroh al Bisericii „Sfânta Muceniță Ecaterina”, Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București. Astfel, anii copilăriei i-am petrecut în această Biserică, alături de Sfânta Muceniță Ecaterina și de Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur. Deși poate nu sunt conștient de tot ajutorul pe care l-am primit de la Sfânta Muceniță Ecaterina, sunt convins că ne-a fost mereu aproape și a contribuit foarte mult la dezvoltarea noastră. Îi mulțumim Sfintei Mucenițe Ecaterina pentru tot ajutorul știut sau neștiut și o rugăm să ne călăuzească pașii în continuare.” (Cristian Cană)

,,În primul an de facultate, îmi făcusem obiceiul ca la fiecare materie de studiu să îmi iau alături, ca tovarăș rugător, câte un Sfânt. Îmi amintesc că m-am rugat Sfintei Ecaterina să mă ajute la Genetică și am simțit puterea să învăț, iar la examen m-am descurcat foarte bine. Primul gând după examen a fost, bineînțeles, să mă opresc la Biserică și să-i mulțumesc Sfintei. Cu altă ocazie, Sfânta Ecaterina și Sfântul Grigorie de Nyssa m-au ajutat să ies dintr-o tulburare a gândurilor, legată de o decizie pe care trebuia să o iau, lucrurile rezolvându-se după voia lui Dumnezeu, iar eu recăpătându-mi liniștea interioară. Când mai trec pe la Biserica Sfânta Ecaterina, mai nou, mă rog milostivei mucenițe să-mi dea înțelepciune și să mă ajute să înmulțesc talanții cântului.” (Maria Mihalache)

Publicitate