Departamente

Dragi fraţi şi surori,

Vă prezentăm aici departamentele din care este format ASCOR Bucureşti. Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu fiecare dintre ele 🙂 .

1.Departamentul Duhovnicesc (coordonator: Ioan Tabarcia):

Fără a pune în umbră celelalte departamente(este clar că toate au o importanță majoră), departamentul duhovnicesc este, prin excelență, motorul ASCOR—ului; totodată, este cel care, prin activitățile lui, ne deosebește de multitudinea de asociații studențești. Acest departament se ocupă cu următoarele activități:

—seri de rugăciune

—cateheze, conferințe, Simpozionul „Serile filocalice“

—sfeștanii în cămine

—slujbe de pomenire, TeDeum

—cursuri de muzică psaltică —colinde în spitale, Marșul colindătorilor

2.Departamentul de Sport, Turism și Recreație (coordonator: Maria Vlăsceanu):

Se ocupă cu organizarea pelerinajelor, tabere în cadrul mai multor mănăstiri; ieșiri în parc (unde ne vom juca sau se vor face plimbări cu biciclete, role, etc); duminica este acea zi din saptămână pe care o petrecem în familie (aici pregătim masa, ne cunoaștem mai bine prin intermediul jocurilor, vizionăm filme)

3. Departamentul de Cultură și Tradiție (Coordonator: Elena Luca):

Dorește să promoveze valorile neamului românesc, prin cultura și tradițiile sale autentice. Activități precum seri de poezie, dansuri populare, muzică folk sau vizite la muzee fac parte din demersul nostru spre îmbinarea armonioasă a acestor valori.

4. Departamentul Filantropic (Coordonator: Alexia Tuțescu):

Își propune să fie alături de persoanele aflate la nevoie și să le încredințeze pe acestea că nu sunt singure. Ajutorarea celor care au nevoie este binecuvântată de însuși Mântuitorul Hristos: „Veniți, binecuvântații Părintelui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Că am flămânzit și Mi-ați dat să mănânc; am însetat și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit; gol, si M-ați îmbrăcat; bolnav, și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine”(Matei 25, 34-36).

În prezent, departamentul Social-Filantropic desfășoară săptamanal vizite la cei bolnavi și periodic acțiuni de donare de sânge, acțiuni pro-familie și pro-viață, strângere de fonduri pentru cei nevoiași. Te invităm și pe tine să ni te alături, ca împreună să trăim în comuniune cu semenii, iar mai apoi să ascultăm glasul Domnului zicând: „Întrucât ați făcut unuia dintr’acești foarte mici frați ai Mei, Mie Mi-ați făcut „.

5. Departamentul de Resurse Umane (Coordonator: Casiana Matei):

Se ocupă cu recrutarea membrilor, integrarea și motivarea lor (prin teambuilding-uri, programe de buddy sau ședinte de feedback etc.)

Este departamentul care dă viață ASCOR-ului, îl ține unit și leagă prietenii. De asemenea, ține evidența membrilor activi și monitorizează toate departamentele.

6. Departamentul de Media și Comunicare (Coordonator: Ioniță Justin):

Cine suntem? 🤔

Cele mai importante și frecvente sarcini sunt: postările pe Facebook, pe Blog și pe grupul de What’s App al asociației noastre. Mai pe scurt: anunțăm oamenii pe aceste rețele ceea ce a făcut sau ceea ce urmează să facă ASCOR-ul.

Pentru evenimentele mari:

Pregătim texte de promovare, realizăm afișe atât pentru print, cât și pentru online, scriem articole post-eveniment, facem fotografii, filmăm (dacă este cazul), lipim afișe, mergem la Radioul și Televizinea Trinitas pentru a da interviuri etc.

Activitate constantă:

Îi ajutăm pe frații din departamentele celelalte să își promoveze activitățile pe rețelele sociale menționate mai sus și ne ocupăm și de administrarea adresei de e-mail a asociaţiei.

Pentru că ASCOR-ul are activități în fiecare săptămână (aproape zilnic), este mereu nevoie ca cineva să se ocupă de promovarea lor.

Comunicarea dintre membrii departamentului se face cel mai des prin intermediul What’s App-ului, nu ne întâlnim la ședințe decât atunci când evenimentul este mai mare și trebuie ca sarcinile să fie mai bine înțelese.

Proiecte de viitor:

– Ne dorim să realizăm o revistă în care să apară căteva fragmente din conferințele de anul acesta, articole pe diverse teme, etc.

Administrator:

Bibliotecar: