Dragi fraţi şi surori,
Vă prezentăm aici departamentele din care este format ASCOR Bucureşti. Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu fiecare dintre ele 🙂 .
1.Departamentul Duhovnicesc (coordonator: Irina Mihai):
Fără a pune în umbră celelalte departamente(este clar că toate au o importanță majoră), departamentul duhovnicesc este, prin excelență, motorul ASCOR—ului; totodată, este cel care, prin activitățile lui, ne deosebește de multitudinea de asociații studențești. Acest departament se ocupă cu următoarele activități:
—seri de rugăciune
—cateheze, conferințe, Simpozionul „Serile filocalice“
—sfeștanii în cămine
—slujbe de pomenire, TeDeum
—cursuri de muzică psaltică —colinde în spitale, Marșul colindătorilor
2.Departamentul de Sport, Turism și Recreație (coordonator: Maria Mihalache):
Se ocupă cu organizarea pelerinajelor, tabere în cadrul mai multor mănăstiri; ieșiri în parc (unde ne vom juca sau se vor face plimbări cu biciclete, role, etc); duminica este acea zi din saptămână pe care o petrecem în familie (aici pregătim masa, ne cunoaștem mai bine prin intermediul jocurilor, vizionăm filme)
3. Departamentul de Cultură și Tradiție (Coordonator: Alina Aldea):
Dorește să promoveze valorile neamului românesc, prin cultura și tradițiile sale autentice. Activități precum seri de poezie, dansuri populare, muzică folk sau vizite la muzee fac parte din demersul nostru spre îmbinarea armonioasă a acestor valori.
4. Departamentul Filantropic (Coordonator: Ștefania Sandu):
Își propune să fie alături de persoanele aflate la nevoie și să le încredințeze pe acestea că nu sunt singure. Ajutorarea celor care au nevoie este binecuvântată de însuși Mântuitorul Hristos: „Veniți, binecuvântații Părintelui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Că am flămânzit și Mi-ați dat să mănânc; am însetat și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit; gol, si M-ați îmbrăcat; bolnav, și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine”(Matei 25, 34-36).
În prezent, departamentul Social-Filantropic desfășoară săptamanal vizite la cei bolnavi și periodic acțiuni de donare de sânge, acțiuni pro-familie și pro-viață, strângere de fonduri pentru cei nevoiași. Te invităm și pe tine să ni te alături, ca împreună să trăim în comuniune cu semenii, iar mai apoi să ascultăm glasul Domnului zicând: „Întrucât ați făcut unuia dintr’acești foarte mici frați ai Mei, Mie Mi-ați făcut „.
5. Departamentul de Resurse Umane (Coordonator: Sara-Cristina Stan ):
Departamentul care te ajută să faci primii paşi în asociație prin procesul de recrutare. Este farul de veghe al intrărilor şi ieşirilor, al membrilor și al încadrării acestora în departamentele alese.
Ne place să spunem că venim în sprijinul tuturor departamentelor pentru a integra cât mai armonios studenții în echipă organizând tradiționala tabără a bobocilor, seri de jocuri, activități de teambuilding, Marele Joc, Treasure hunt, sesiuni de feedback în urma proiectelor finalizate şi multe altele. Suntem aici să punem întrebări, să înțelegem şi să căutăm soluții pentru impedimentele care apar.
Suntem în căutarea omului nedescoperit din noi, dar şi a omului nou de lângă noi care îşi doreşte să ni se alăture în această călătorie ce îşi propune să ne țină uniți şi motivați, să lege prietenii şi să îmbrățişeze apartenența la această comunitate frumoasă, ASCOR.
6. Departamentul de Media și Comunicare
Cine suntem? 🤔
Cele mai importante și frecvente sarcini sunt: postările pe Facebook, pe Blog și pe grupul de What’s App al asociației noastre. Mai pe scurt: anunțăm oamenii pe aceste rețele ceea ce a făcut sau ceea ce urmează să facă ASCOR-ul.
Pentru evenimentele mari:
Pregătim texte de promovare, realizăm afișe atât pentru print, cât și pentru online, scriem articole post-eveniment, facem fotografii, filmăm (dacă este cazul), lipim afișe, mergem la Radioul și Televizinea Trinitas pentru a da interviuri etc.
Activitate constantă:
Îi ajutăm pe frații din departamentele celelalte să își promoveze activitățile pe rețelele sociale menționate mai sus și ne ocupăm și de administrarea adresei de e-mail a asociaţiei.
Pentru că ASCOR-ul are activități în fiecare săptămână (aproape zilnic), este mereu nevoie ca cineva să se ocupe de promovarea lor.
Comunicarea dintre membrii departamentului se face cel mai des prin intermediul What’s App-ului, nu ne întâlnim la ședințe decât atunci când evenimentul este mai mare și trebuie ca sarcinile să fie mai bine înțelese.
Proiecte de viitor:
– Ne dorim să dezvoltăm un nou site web, așa că dacă ai experiență și abilități în acest domeniu, dă-ne de veste printr-un mesaj pe pagina de Facebook.
7. Biblioteca Sfânta Ecaterina (Bibliotecar: Nicoleta Osiceanu)